Dragoş Pui “… Îmi doresc să câștig pentru Reghin, mult mai mult decât îmi doresc să câștig pentru mine”

Alegerile din această toamnă îl au ca reprezentant al alianţei PSD-ALDE la nivel de Reghin pe Dragoş Pui, un tânăr de 35 de ani. L-am invitat la o scurtă discuţie pentru a afla mai multe lucruri despre acesta şi despre campania ce stă să înceapă.

 dragos pui 1

Reporter: Dragoș Pui, o surpriză în cursa pentru primăria Reghin. Știm cu toții că actualul primar și-a depus inițial candidatura. Astăzi tu ești, oficial, validat de BEC, candidatul de primar al Alianței PSD-ALDE. Cum s-a ajuns aici?

Dragoş Pui: În politică la fel ca și în viață ai mereu parte de surprize. Mai mult sau mai puți plăcute. Ai mereu parte de situații neprevăzute în fața cărora trebuie să reacționezi și să te adaptezi. Așa cum spuneam și la depunerea candidaturii mele, eu am fost pus în fața unei astfel de situații în care am avut de ales: între a-mi asuma o responsabilitate – pentru că eu cred că înainte de orice, pentru a candida la orice funcție publică, dar  mai ales la cea de primar, e nevoie de responsabilitate sau de a face un pas în lateral. Eu am ales să mă ridic la nivelul acestei provocări. Am ales să #stepup, să fac pasul acesta și să îmi asum această responsabilitate și onoare deopotrivă de a-mi reprezenta nu doar colegii din PSD, ci și pe cei din ALDE, eu candidând, așa cum bine ați spus, din partea Alianței Electorale Locale PSD-ALDE. Propunerea de candidatură a venit după ce candidatura actualului primar, dna. Maria Precup a fost contestată de PNL și USR și deși prima instanță a dat câștig de cauză doamnei primar, apelul făcut de cele două formațiuni a fost admis. În consecință, organizația PSD Reghin și-a desemnat un alt candidat, conform procedurilor interne, prin vot secret.

 

Rep.: Cu ce gânduri intri în această bătălie?

D.P.: La fel ca în orice altă competiție intru cu dorința de a câștiga, însă spre deosebire de orice altă competiție, de această dată îmi doresc să câștig pentru Reghin, mult mai mult decât îmi doresc să câștig pentru mine. Cred că ceea ce îmi doresc eu pentru comunitatea noastră e ceea ce avem cu toții nevoie, iar în urma feedback-ului primit zilele trecute de la reghineni, cred că este un obiectiv realizabil. Cred că această conjunctură este prilejul, nu doar pentru mine personal, ci pentru întreaga mea generație, să demonstrăm prin rezultate și proiecte implementate cu succes, că tinerii capabili nu doar merită, ci și trebuie să fie promovați și să aibă sprijinul formațiunii din care fac parte, indiferent de culoarea politică.

 

Rep.: Ce ai vrea să știe reghinenii despre tine, ce nu știu deja?

D.P.: Mulți știu deja, dar ce aș vrea să știe toți reghinenii despre mine, e că sunt un om onest și muncitor! Am vorbit în campania de anul trecut pentru alegerile europarlamentare – alegeri în care am fost unul din cei 32 de candidați din țară, reprezentantul pe lista PSD al zonei centru Mureș, Harghita, Covasna, că în cei peste zece ani de activitate politică și patru de activitate administrativă am luat decizii și am avut inițiative care au avut întotdeauna, un singur obiectiv: binele comunității pe care o reprezint. Asta îmi doresc să știe reghinenii acum. Să știe că au în mine un aliat, un partener și că voi asculta mereu vocea comunității reghinene.

 

Rep.: Cu ce planuri vii pentru Reghin?

D.P. : Am participat la suficient de multe campanii electorale până acum încât să știu măcar un lucru. Un lucru care nu îmi place: fiecare candidat, de fiecare dată, vine convins/ sau încearcă să ne convingă că tot ce s-a făcut până în acel moment nu e bun și e nevoie să o luăm de la zero. Eu sunt de altă părere. Eu cred că orice om responsabil vine să construiască pe ceva ce deja există, să îmbunătățească ori să schimbe perspectiva sau focusul acolo unde e cazul. Așa că planul meu e  să duc la bun sfârșit proiectele demarate deja de actualul primar – proiecte cu o valoare de peste 86 milioane; am apoi în plan proiecte care vor transforma Reghinul într-un municipiu cu o calitate a vieții crescută – am aici în vedere proiecte care, în principal, vor crește calitatea serviciilor medicale și calitatea condițiile din învățământ. La fel de importantă în planul meu e creșterea siguranței cetățenilor – aici voi avea în vederea creșterea frecvenței patrulărilor în cartiere, extinderea iluminatului public și extinderea sistemului de camere video în zonele intens circulate. Sunt conștient că pentru o creștere a calității vieții avem nevoie de zone de agrement potrivite structurii comunității noastre, o comunitate în care se regăsesc din ce în ce mai multe familii tinere! Atractivitatea unui oraș este dată și de potențialul său economic, iar un element esențial în împlinirea acestuia este infrastructura. Așadar implementarea proiectului cu centura ocolitoare care la acest moment are contractul semnat și bugetul aprobat de CNAIR este prioritară pentru mine și îmi voi canaliza toate eforturile în acest sens.

 

Rep.: Care e primul lucru pe care îl vei face în calitate de primar?

D.P. : O luăm pe lege că așa sunt obișnuit să lucrez. Primul lucru va fi să depun jurământul după validarea mandatului de către Judecătorie. Administrativ, cred că prima mea ședință va fi cu echipele de implementare a proiectelor cu finanțare europeană pentru a vedea stadiul lor. Așa cum vă spuneam, eu cred că cel care va fi primar trebuie să construiască, să continue tot ce s-a făcut bine până la acest moment și să aducă îmbunătățiri și/sau schimbări acolo unde se impune. Apoi mi-ar plăcea să am o întâlnire de lucru cu foștii mei contracandidați, care la momentul despre care vorbim – validarea rezultatului alegerilor- vor fi actualii mei colegi. O întâlnire de lucru în care – dacă vor exista proiecte pentru comunitate la care eu și echipa mea nu ne-am gândit, dar ele au apărut în oferta lor electorală – să găsim împreună soluții de a include aceste proiecte pe lista de priorități a municipiului. Acestea vor fi primele lucruri pe care le voi face în calitate de primar.

 

Rep.: Cum va fi Reghinul după 4 ani în care va fi administrat de Dragoș Pui?

D.P.: Un municipiu în care, prin colaborarea între toate formațiunile care se vor regăsi prin votul reghinenilor în consiliul local, vor fi deja implementate proiecte care să răspundă necesităților exprimate de reghineni. Un municipiu care va fi făcut primii pași importanți spre un smart city, o comunitate cu traiectorie europeană în care se vor regăsi soluții inteligente care să îmbunătățească viața reghinenilor și care, în același timp, să pună în valoare potențialul comunității noastre. Îmi doresc ca Reghin 2024 să fie un oraș din care să pleci pentru facultate, dar în care să vrei să te întorci să trăiești, în care vrei să îți întemeiezi o familie, să îți crești copiii, o comunitate în care să vrei să pui bazele unei afaceri locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*