MUREŞ: Masca este obligatorie începând de mâine şi în spaţiile publice deschise

Astăzi a avut loc o ședință online a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma căreia a fost aprobată Hotărârea nr. 17 din 07.08.2020 privind obligativitatea purtării măștii de protecție, pe perioada instituirii stării de alertă, pentru toate persoanele prezente în unele spații publice deschise pe raza județului Mureș.

“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măștii în anumite locații exterioare de pe raza județului Mureș. Sunt măsuri gândite pentru siguranța noastră, a tuturor. Îi îndemn pe mureșeni să facă echipă cu autoritățile, să acționăm unitar și să respectăm cu toții legea. Sunt convinsă să aceste măsuri vor contribui la ținerea sub control a situației epidemiologice din județ.” a declarant prefectul județului Mureș, Mara Togănel.

Principalele prevederi ale hotărârii sunt:

Art. 1  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş  instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, piețe auto, locații de tip bazar, permanente sau temporare, precum și în spațiile de tipul târgurilor de produse de pe teritoriul județului Mureș, începând cu data de 08.08.2020, ora 00.00.

Art. 2  Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele prezente în zonele de așteptare exterioare ale unitățile spitalicești publice și private, ambulatorii de specialitate, farmaciilor, etc, precum și în spațiile de așteptare situate în exteriorul unor entități publice și private care asigură servicii pentru populație (instituții publice, entități tip hypermarket, supermarket, bănci, companii de telefonie, etc), în stațiile de autobuz, autogări și peroane, precum și în spațiile publice deschise aferente obiectivelor turistice de pe teritoriul județului Mureș, începând cu data de 08.08.2020, ora 00.00.

Art. 3  Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, la toate evenimentele publice, de orice natură, cu respectarea numărului de participanți prevăzut de legislație, de pe raza județului Mureș, începând cu data de 08.08.2020, ora 00.00.

Art. 4  Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate zonele de promenadă, precum și arterele pietonale intens frecventate de pe raza județului Mureș, începând cu data de 08.08.2020, ora 00.00.

Art. 5  Autoritățile publice locale din fiecare UAT de pe raza județului Mureș vor supune analizei prevederile art. 4, vor decide care sunt zonele care fac obiectul art. 4, vor semnaliza corespunzător spațiile/zonele unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție și vor lua măsuri pentru a informa populația, inclusiv prin mijloace online și offline.

Art. 6  Sunt exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Art. 7 Pe perioada stării de alertă, toate magazinele de pe raza județului Mureș care comercializează produse de panificație vor lua măsuri pentru preambalarea acestora, iar acolo unde nu este posibil se va suplimenta personalul care servește la raft, astfel încât manipularea produselor și încasarea banilor să se realizeze de persoane diferite, echipate corespunzător. Lăzile pentru transportul produselor de panificație vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

Art. 8 Prezenta hotărâre se comunică membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă și Comitetelor locale pentru situații de urgență  pentru punere în aplicare prin hotărâri și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*