Personal medical de la spitalul din Reghin detaşat la ordin

Conducerea Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a anunţat ieri, 5 august cu ocazia inaugurării Compartimentului de Primiri Urgenţe faptul că a fost detaşat la ordin personal medical din cadrul Spitalului din Reghin la Spitalul din Târgu Mureş.

Astfel de ordine au fost emise la nivel naţional pentru detaşarea cadrelor medicale în unităţile sanitare implicate în lupta anti-covid şi vin în contextul în care este semnalată tot mai des o lipsă de personal în spitalele din ţară. La nivel naţional s-a făcut apel la voluntariat, însă răspunsul nu a fost cel aşteptat, astfel încât a fost nevoie să fie aplicată detaşarea personalului medical la ordin.

„13 persoane au fost dirijate prin Ordinul comandantului acţiunii, doctorul Raed Arafat, la Târgu Mureş. A trebuit să trimitem 13 cadre, 7 asistente şi 5 infirmieri din secţia de boli interne. De asemenea este detaşată acolo şi doamna doctor Amalia Bunuş, medic primar boli interne. Pentru noi reprezintă un efort pentru că a trebuit să dirijăm personal din alte secţii care să lucreze în secţia de boli interne pe care nu putem să o închidem din lipsă de personal. Cadrele medii, cadrele sanitare auxiliare nu vor mai avea concediu în luna august. Nu am avut ce să fac pentru că nu putem bloca activitatea spitalului nostru.” a precizat Emilia Marcoci, directorul Spitalului  Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*