Lucrări de reparaţii după inundaţii şi extindere a canalizării în Ibăneşti

În această perioadă sunt în desfăşurare lucrările de extindere a reţelei de canalizare în comuna Ibăneşti, lucrări pe care cetăţenii le aşteaptă nerăbdători.
„Lucrările pentru introducerea canalizării se desfășoară în paralel pe două sectoare din comună: în zona școlii din Ibănești Sat și în zona drumul județean – ”La Patriț”.  ”La Patriț” e o zonă care se dezvoltă, se va construi, ulterior se va putea extinde canalizarea. Este vorba de lucrări de extindere a canalizării,  prin PNDL. Anul acesta facem o parte din ele pentru că nu prea sunt firme care să execute lucrurile. Vine câte o firmă, ia un lot pe care-l execută apoi se lasă. Licitaţia s-a repetat de multe ori până a venit această firmă” a precizat primarul Dan Vasile Dumitru.
canalizare ibanesti 4Reparații după inundații
După ce ploile din luna iunie au făcut ravagii pe Valea Gurghiului, administraţiile locale s-au văzut nevoite să intervină acolo unde inundaţiile au provocat stricăciuni. În comuna Ibăneşti, comună grav afectată de inundaţii, administraţia locală a luat imediat măsurile necesare pentru refacerea anumitor zone care au necesitat intervenţie urgentă. „Până în prezent, au fost refăcute și aduse la o stare satisfăcătoare circulației drumurile grav afectate din comună: Gropi, Pietroasa, Pârâul Mare, Dulcea, Brădețelu. Încă mai este de lucru pentru a le aduce la un stadiu optim circulației. Albiile pâraielor Pietroasa și Micolea au fost decolmatate, iar şanțurile de la drum din zonele afectate au fost curățate. Ploile repetate le-au colmatat din nou, fiind nevoie de întreținere periodică. Tuburile au fost curățate, cele cu diametru mic au fost înlocuite cu altele mai largi. În perioada următoare vom continua reparațiile și vom veni, cu utilaje, în ajutorul familiilor pentru curățarea terenurilor afectate de inundații. Acum lucrăm la proiectul tehnic de reparaţii pentru că trebuie reparate după o anumită procedură, trebuie făcută expertiză. Începem reparaţiile cât de curând la drumurile afectate de inundaţii. Am primit de la Guvern 2.950.000 de lei pentru refacere drumuri comunale, străzi şi podeţe, doar că trebuie respectată procedura de atribuire, iar asta înseamnă timp” a precizat primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*