Proiect REGIO de mobilitate urbană în valoare de aproape 32.000.000 lei la Reghin

Municipiul Reghin urmează să achiziționeze 10 autobuze hibrid prin proiectul „Asigurarea mobilității în Municipiul Reghin, județul Mureș” finanțat prin Programul REGIO, Axa Prioritară 3. Valoarea totală a proiectului este de 31.709.344 lei. Un astfel de autobuz a fost introdus pentru o perioadă de 2 săptămâni pe rutele din oraș, pentru testare. Noile mijloace de transport în comun dispun de rampă de acces atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și pentru cărucioarele pentru copii, precum și locuri speciale destinate. În plus, o dată cu introducerea acestor autobuze hibrid va fi integrat și sistemul de e-ticketing.

11

Un oraș în dezvoltare are nevoie de un sistem de transport la standarde europene, iar acest proiect reprezintă un prim pas în acest sens. În concordanță cu cerințele europene, Planul nostru de Mobilitate urbană a subliniat că se impune achiziționarea unor astfel de mijloace de transport în comun. Ne dorim creșterea atractivității transportului public urban și îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea numărului de pasageri transportați în oraș cu mai mult de 125%, inclusiv persoanele cu dizabilități care vor avea acces la stațiile și în mijloacele de transport concepute pentru a fi folosite de către aceștia cu ușurință. Vrem să mutăm accentul de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la utilizarea transportului public și a alternativelor menite să reducă poluarea precum mersul pe jos și utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare.

De asemenea, vom interveni, prin acest proiect, în modernizarea străzilor Axente Sever, Ierbus, Salcâmilor și Câmpului – Sector 1 și a mai mult de 3,5 km de trasee pietonale, reabilitarea a două stații de autobuz, iar pe Strada Salcâmilor este prevăzută realizarea unei a treia benzi de circulație dedicată autobuzelor, până la sfârșitul anului 2023.” se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului Reghin.

4 6  12 18 20

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*