Artă şi Ecologizare marca Green Reghin

Voluntarii Green Reghin s-au reîntors în natură pentru a reîncepe acţiunile de ecologizare în zonele des vizitate de cei care lasă în urma lor deşeuri. Primul eveniment a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, reuşind să adune zeci de voluntari care au îmbinat utilul cu plăcutul.

Duminică am avut un eveniment de ecologizare la Pădurea Rotundă. Am curăţat partea dreaptă a pădurii. Ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost faptul că am avut 15 voluntari noi. Asta pe lângă faptul că am început anul cu 38 de voluntari, acum suntem 75. Am reuşit să strângem 60 de saci de gunoi, iar seara, după ora 21.00 am avut o difuzare de film, la care au luat parte 30 de participanţi. Un moment frumos al serii a fost faptul că la finalul filmului cei prezenţi au aplaudat. Vom avea în fiecare sâmbătă câte o difuzare de film, iar duminica acţiunea de ecologizare. Scopul nostru este de a face difuzarea de film înaintea ecologizării, tocmai pentru ca omul să vină în mizerie, iar la final să vină în curăţenie, să vadă ce înseamnă o muncă de voluntariat şi pasiunea pentru ceea ce facem noi. Anul acesta ne-am propus să desfăşurăm opt evenimente. Cum anul trecut am promovat cultura muzicii electronice, anul acesta dorim să ne axăm pe promovarea filmelor. După fiecare eveniment de ecologizare vom putea urmări un film, în aer liber cu respectarea distanţării sociale, bineînţeles. Suntem conştienţi că în această perioadă în care autorităţile au fost focusate pe alte probleme, nu au avut timp să se concentreze pe natură şi atunci e nevoie de noi. Orice voluntar nou e bine venit. Voluntarii de anul trecut au rămas implicaţi în proiect” a precizat Alex Mantello, coordonator Green Reghin.

Aşadar, luna august va fi o lună plină de evenimente organizate de Green Reghin. Perioadele 1 – 2 august, 8 – 9 august, 15 – 16 august vor fi dedicate atât serilor de filme în aer liber, dar în special ecologizării, în locaţii precum: Pădurea Rotundă, Pădurea Dedradului, dar şi Râul Mureş. Filmele care vor fi difuzate în următoarea perioadă sunt: Parasite, Billion Star Hotel, La Vita e Bella. Serile de sâmbătă le putem petrece vizionând un film în aer liber, iar a doua zi, duminica dăm o mână de ajutor, la o sesiune de ecologizare. Tot ce trebuie să facem este să avem la îndemână o mască de protecţie şi dorinţa de a reda naturii frumuseţea.

Cei care doresc să participe la evenimente trebuie să se înscrie completând formularul pe care-l pot găsi pe pagina de facebook MAL Events.

green reghin 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*