De 22 de ani suntem pe frecvenţa 87,8 FM la Radio Son

La multi ani, Radio SON Reghin

 

Începem acest articol cu o melodie ce are o semnificaţie aparte pentru echipa Radio Son Reghin: ,,How Much Is The Fish?” de la Scooter.

Astăzi, 24 iulie se împlinesc 22 de ani de când Radio Son oferă ascultătorilor ştiri pe hituri, 24 de ore din 24. Sunt 22 de ani de când s-a auzit pe post pentru prima dată “How Much Is The Fish?” de la Scooter.

În spatele Radio SON Reghin au stat de-a lungul anilor oameni minunaţi, cu o pasiune acerbă pentru radio, oameni care în cei 22 de ani au contribuit în diferite perioade la bunul mers al radioului. Acum viaţa multora dintre ei le-a călăuzit paşii spre alte direcţii, însă trebuie să le mulţumim tuturor celor care au fost şi sunt parte din această familie de sonaţi.

Aşa că ne-am propus ca astăzi, în zi de sărbătoare, să depănăm amintiri cu cei care stau în prezent în faţa microfonului, cu acei oameni a căror voce o auzim zilnic pe frecvenţa 87, 8 FM. Sunt amintiri care îi învăluie în emoţii, dar haideţi să vedem cum a fost începutul fiecăruia la pupitrul Radio Son Reghin.

10544303_293332680839675_1900942414308445488_n

Radio Son Reghin – arhiva din 2014 –

 

Aminitiri…

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu trebuie să mărturisesc că m-am îndrăgostit iremediabil de vocea lui Ghiţă Zileriu din prima clipă în care l-am auzit. E drept că au trecut ceva ani de atunci, dar încercam mereu să asociez vocea lui cu un chip. În cele din urmă am avut ocazia să-l cunosc, pe veteranul echipei Radio Son, Ghiţă Zileriu.

Ghiţă are o oarecare emoţie în glas de fiecare dată când îi cer să-mi vorbească despre începuturile la acest radio. “Nu-mi amintesc prea bine pentru că a trecut mult timp de atunci. Eram DJ la Black când am auzit că se deschide un radio. Am vorbit cu nişte prieteni, am vorbit cu patronul din acea perioadă despre ce au ei nevoie şi despre ce aş putea să ofer eu. Am început cu Son Nostalgic, Top Nostalgic, emisiuni de suflet, muzică de calitate. A fost o perioadă frumoasă… Informaţii nu erau, nu era internet, era mai mult din amintiri ce ascultam eu la Europa Liberă. Plus citeam din acel celebru Disco-ghid-rock pe care cu mari intervenţii am reuşit să mi-l procur şi din care puteam oferi date despre trupe, interpreţi, piese. A fost ceva plăcut şi pentru Reghin cel puţin era o noutate. Uite că au trecut anii, iar eu sunt tot aici. Sper ca cei tineri vor îmbătrâni ascultând Radio Son. Le doresc sonaţilor să fie în continuare pe 87,8 FM, să ne auzim cu bine şi anul următor. Sper că vor apărea şi alţii interesaţi să ducă ştafeta mai departe pentru că totul e în continuă schimbare şi la un moment dat vine schimbul. Aşadar, până la o nouă întâlnire, să auzim numai de bine”  ne-a transmis Ghiță Zileriu, vocea inconfundabilă a radioului.

 

Ghita Zileriu Radio Son

Ghiță Zileriu

 

 

În fiecare dimineaţă, după ce v-aţi servit cafeaua, Ionela Pop vă introduce în lumea “Pur şi Simplu FM”, o emisiune care aduce în difuzoarele radiourilor noastre informaţii din domenii precum sport, curs valutar, monden, muzică etc. Pentru Ionela, începutul la Radio Son a fost unul presărat cu emoţii, dar iată că sunt 14 ani de când ascultăm vocea ei în fiecare dimineaţă.

“Aveam 19 ani când am intrat în echipa de la Radio Son. Pentru mine a fost o bucurie să descopăr lumea radioului şi să rămân în ea atâta timp. Despre prima emisiune îmi amintesc şi astăzi cu drag. “Pur şi Simplu FM” de la ora 10:00 la ora 14:00. Primele cuvinte erau cam aşa “Bun găsit la Radio Son, sunt Ionela Pop şi vă invit să rămâneţi alături de mine pe frecvenţa 87,8 FM”. Îmi tremura vocea şi eram tare emoţionată. Eram oarecum speriată, dar totodată încântată să-mi ascult vocea pe radio. La finalul primei emisiuni eram deja nerăbdătoare să vină a doua zi pentru a învăţa lucruri noi şi să fiu din nou live.

M-am maturizat şi am acumulat experienţa profesională care m-a adus în fiecare zi pe frecvenţa 87,8 FM. La mulţi ani tuturor sonaţilor şi la mulţi ani tuturor celor care ascultă Radio Son. Încercăm să oferim informaţii 24 de ore din 24, să-i ţinem la curent pe reghineni, dar şi pe topliţeni cu tot ceea ce se întâmplă în municipiile Reghin şi Topliţa pentru că ne auzim şi acolo” ne mărturisește pur și simplu,  Ionela Pop.

Ionela Pop Radio Son

Ionela Pop

 

Până în urmă cu mai bine de un an, dimineţile Radio Son începeau pentru asculătorii Radio Son alături de Dora Patron, cea care ne servea „Cafeaua de dimineaţă”. Dora face o pauză scurtă, motivată, aflându-se încă în concediu de creştere a copilului. Aşa că vorbim în şoaptă, nu de alta, dar nu am vrea să-i stricăm somnul celui mic.

“A mai trecut un an, un an din viaţa radioului alături de care am crescut, un an de când ascult Radio Son de acasă, un an de când sunt mamă, iar acum a venit rândul fiului meu să asculte Radio Son şi să numere anii..  Îi las moştenire radioul. Aşa încep dimineţile la noi:  pornim radioul şi pregătim micul dejun. Radioul e  primul lucru pe care mi-l arată Patrick când intrăm în bucătărie, iar ziua nu decurge bine dacă nu ascultăm muzică.

Mi-e dor de studio, iar în acest an mai dificil, îmi permit să devin nostalgică şi să privesc în urmă cu 9 ani, în ziua care am spus pentru prima dată „bună ziua dragi ascultători…” în care glasul tremura de emoţie şi îmi doream ca totul să iasă bine şi să devin pentru ascultători o companie plăcută. Acum aştept cu aceeaşi emoţie, dar de această dată cuprinsă şi de dor, să revin în faţa microfonului, să pregătesc playlist-ul, să-mi pun căştile pe urechi şi să spun „bună dimineaţa, dragi sonaţi, sunt Dora Patron şi savurăm împreună Cafeaua de Dimineaţă aici la Radio Son”. La mulţi ani, Radio Son, sonaţi şi dragi colegi! Ne reauzim în 2021” ni se destăinuie Dora Patron, nerăbdătoare să revină alături de sonați.

Dora Patron Radio Son

Dora Patron

 

Anunţurile şi spoturile publicitare o au în spate pe Crina Laszlo, cea care se ocupă de partea de marketing. Mereu veselă şi cu o idee bună la momentul potrivit, Crina ne vorbeşte despre cum a intrat în echipa Radio Son. „Despre prima zi e interesant să vorbesc pentru că nu eram conștientă că e prima mea zi la radio. Liana Todoran, prietena mea, se ocupa de partea de marketing și nu știam niciuna la momentul respectiv că ea  va avea ocazia să plece afară din țară. Ne întâlneam des și îmi prezenta ceea ce făcea cu atâta ușurință, încât nu aveam cum să simt nesiguranță atunci când am rămas doar eu pe această parte. I-am avut tot timpul  aproape pe ceilalți colegi alături de care construim spoturi/ reclame/ promovări,  orice este nevoie. Acum, după atâția ani, nici nu știu ce să spun, și de asemenea nici nu știu cum au trecut. Concluzia mea este că atunci când îți place ceea ce faci și ai încrederea colegilor și a fondatorilor e ușor și extrem de plăcut. Mă bucur că pot să le mulțumesc din nou public tuturor pentru tot ceea ce facem împreună și să le spun că sunt mândră de fiecare în parte” sunt cuvintele prin care Crina Laszlo, director de marketing Radio Son, descrie perioada petrecută până acum la Radio Son.

Crina Laszlo Radio Son

Crina Laszlo

 

Cristina Vlasa este vocea din spatele ştirilor. A intrat în lumea radiourilor în urmă cu mulţi ani, dar din echipa Radio Son face parte de trei ani.

Nu aveam nici 19 ani când am pășit pentru prima dată într-un post radio. Mi-a plăcut aşa de mult încât am rămas acolo timp de 18 ani. De trei ani sunt alături de Radio Son şi mă bucur că am în continuare această oportunitate. Le mulțumesc ascultătorilor pentru răbdare şi atenție şi îi asigurăm că le vom oferi în continuare informații corecte, pertinente, utile şi complete. La mulți ani, colegilor și ascultătorilor! Împreună suntem Radio Son!”  ne-a transmis știrista Radio Son, Cristina  Vlasa.

 

Şi pentru a revedea vremuri de demult, aici vă las un link cu o galerie de fotografii din anul 2014, de la aniversarea a 16 ani de Radio Son.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*