Singura medie de zece din Reghin la Evaluarea Naţională obţinută de David Bîndilă

David Bîndilă Citind îmi dezvolt o viziune modernă asupra lumii şi lucrurilor”

La Evaluarea Naţională din acest an, nouă elevi din judeţul Mureş au reuşit să obţină nota maximă. Printre aceştia se numără şi David Bîndilă, elev la Şcoala Gimnazială “Florea Bogdan” din Reghin, singurul elev din municipiul nostru, care a reuşit în acest an să obţină nota zece. L-am invitat pe David să-mi răspundă la o serie de întrebări pentru a afla mai multe despre el. Cum se simte acum elevul de zece şi care sunt planurile de viitor, aflăm în rândurile de mai jos:

 david bindila 2

Rep.: Ai obţinut nota zece la Evaluarea Naţională. Cum te simţi după această realizare? Te aşteptai la note maxime la ambele materii?

David Bîndilă: După vederea notelor obţinute am simţit o puternică stare de eliberare psihică. Am dedicat o foarte mare parte din timp pregătirii la română şi matematică şi eram încrezător în cunoştinţele mele dobândite la aceste discipline de examen. E drept că am aşteptat cu emoţii afişarea rezultatelor. Mă gândeam, după ce am văzut baremul de corectare, că sunt aproape de nota maximă. Şi iată că s-au adeverit aşteptările mele. Cu toate că am tratat cu şcepticism primirea notei 10, m-am bucurat când am văzut că sunt printre cei 9 elevi din judeţul Mureş cu media 10.

Rep.: Cât timp ți-a ocupat pregătirea pentru examen? Ai făcut și pregătire suplimentară ori ţi-au fost suficiente orele de la şcoală?

D.B.: În toată această perioadă m-am pregătit foarte mult. Cu onestitate vă spun că am fost nevoit să abordez şi pregătirea suplimentară. Şi asta nu pentru că în cadrul instituţional al şcolii pregătirea nu a fost suficientă, ci pentru liniştea mea şi psihicul meu. Mi-am dorit astfel de rezultate încă din clasa a V-a şi pentru asta m-am pregătit intens în ultimul an al gimnaziului.

Rep.: Cum au fost pentru tine orele desfăşurate online în perioada stării de urgenţă?

D.B.: O altă provocare la care am fost nevoit să îi fac faţă a fost predarea – învăţarea online. Iată că abordarea orelor cu ajutorul tehnologiei m-a ajutat să ating la Evaluarea Naţională nota maximă.

Rep.: Cu ce medie ai terminat gimnaziul?

D.B.: Media celor 4 ani de gimnaziu a fost 9.76.

Rep.:Care a fost cel mai mare sprijin al tău în această perioadă?

D.B.: Cel mai mare sprijin în această perioadă l-am avut în părinţii mei. Pot să spun acum, cu certitudine, că datorită lor am reuşit să trec peste această perioadă, că am reuşit să mă concentrez la examen. Lor le dedic o parte din rezultatele mele şi doresc să le mulţumesc pe această cale.

Rep.: Ce ţi-ai propus să faci mai departe? Am înţeles că vrei să urmezi un liceu din capitală. Despre ce este vorba şi de ce această alegere?

D.B.: Doresc să urmez cursurile liceale la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din capitală. Dorinţa de „a şti mai mult” şi de dezvoltare pe plan intelectual m-au „condus” spre Bucureşti. Aici voi da peste contexte sociale mult mai complexe decât cele din Reghin, dar şi de diferite mentalităţi umane. Aşa voi fi pregătit mult mai bine pentru viaţă!

Rep.: Cum arată o zi de studiu din viaţa ta? Ce sacrificii face un elev de nota zece?

D.B.: 3 – 4 ore pe zi le-am dedicat pregătirii intense la română şi matematică. Astfel mi-a fost răpită şi o altă pasiune de-a mea: cititul. Mă pasionează cititul şi lectura şi, din dorinţa de perfecţiune, doresc să aflu cât mai multe, din cât mai multe domenii.

Rep.: Cum te-ai descrie?

D.B.: Încercând să nu mă autointitulez, mă văd un adolescent mult mai matur decât vârsta actuală şi cu toate cunoştinţele care să stea la baza unei gândiri raţionale. Mă ghidez după conceptul de „bunăstare universală”, greu de expus în societatea de astăzi, dar care mă conduce la atingerea unor valori morale necesare evoluţiei personale şi profesionale.

 

Rep.: Care sunt pasiunile tale?

D.B.: Aşa cum am amintit anterior, cititul este pasiunea mea. Citind îmi dezvolt o viziune modernă asupra lumii şi lucrurilor. Această pasiune, completată de materiile mele preferate, fizică şi chimie, sunt lucrurile care m-au împlinit, până în prezent, în şcoală.

 

Rep.: Ştiu… Poate e devreme, dar care sunt planurile tale de viitor? Unde te vezi peste câţiva ani şi de ce?

D.B.: Plănuiesc să urmez studii universitare în străinătate, în domeniul fizicii, domeniu în care intenţionez să obţin şi doctoratul.

 

Rep.: Ce îţi place să faci în timpul liber?

D.B.: În timpul meu liber, dezvolt mici „ipoteze” în domeniul fizicii.

 

Rep.: O carte preferată?

D.B.: Cartea preferată şi în care mă regăsesc cel mai mult este „Gena egoistă” – The Selfish Gene – de autorul britanic Richard Dawkins.

david bindila

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*