SOLOVĂSTRU: Podul de lemn peste râul Gurghiu a fost rupt de ape

Toată Valea Gurghiului a fost astăzi sub cod roşu de ploi. Apele au ieşit din matcă şi au provocat pagube în comunele Solovăstru, Gurghiu, Hodac şi Ibăneşti.

„De câteva zile avertizările meteo de cod galben, portocaliu şi astăzi roșu ca urmare a cantităților mari de apă căzute în ultima vreme, au produs pagube însemnate în toată țara. Din păcate şi în comuna noastră respectiv podul de lemn de la Solovăstru a cedat sub forța apei, alte cateva podețe de pe pâraie, câteva străzi spălate de ape, beciuri la unele gospodării inundate, drumuri de câmp distruse, culturi agricole si fânațe inundate.

Am intervenit şi astăzi în teren pentru a diminua pe cât posibil pagubele cu angajații primăriei cu utilajele din dotare: buldoexcavator, tractor cu remorcă, plus două utilaje care au venit în sprijinul nostru la solicitarea noastră. Am încercat să răspundem tuturor solicitărilor cetăţenilor în funcție de situație.
Dacă nu am reușit să rezolvăm chiar toate problemele apărute suntem în continuare prezenți si vom interveni dacă este necesar. Din păcate sunt informații că va ploua în continuare până miercuri… Sperăm că ce a fost mai rău a trecut” a precizat primarul comunei Solovăstru, Ilie Tătar Chirilă pe pagina de facebook a comunei.

Redactia

solovastru inundatii pod solovastru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*