Opt localităţi din judeţul Mureş afectate în ultimele 24 de ore de inundaţii

În ultimele 24 de ore în urma fenomenelor meteorologice periculoase în judetul Mureș au fost afectate 8 localități la care au intervenit pompierii mureșeni: Miercurea Nirajului, Suseni, Petelea, Reghin, Nadeș, Țigmandru, Silivașu de Câmpie și Zau de Câmpie.

Case inundate 33, subsoluri 8, pivnițe 11, gospodării 37, s-a curățat/spălat drumul pe o lungime de aproximativ 1km.l și s-a construit un dig din aproximativ 1500 de saci în vederea protejării a 50 de gospodării.

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Mureș, SVSU și alte structuri.

ISU Mureș a intervenit cu 27 mijloace tehnice, autospeciale, motopompe, autoturisme de teren, 4 ofițeri și 39 de subofițeri, alături de SVSU Ungheni, SVSU Gurghiu, SVSU Bălăușri, SVSU Nadeș, SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Suseni, SVSU Iernut, SVSU Acațari și CNAIR district Sarmașel și district Reghin.

În momentul de față, pompierii militari de la Detașamentul Reghin, SVSU Ibănești și SVSU Gurghiu execută misiuni de evacuarea apei în localitatea Ibănești Sat și Ibănești Pădure, unde până la această oră sunt anunțate 6 gospodării afectate.

Informeaza ISU Mures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*