Mureş: Cod Roşu de inundaţii

Situația punctuală din teren:
-Pe Valea Gurghiului sunt afectate localitățile Ibănești Pădure și Ibănești Sat, aproximativ 40 de gospodării, 15 subsoluri/beciuri și drumul inundat.
Se intervine din partea Detașamentului de Pompieri Reghin cu 2 autospeciale, un camion, un autoturism de teren, 3 motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă, trei ofițeri și 14 subofițeri, în colaborare cu SVSU Ibănești și SVSU Gurghiu.
La fața locului se află prefectul Județului Mureș doamna Cristina-Mara TOGĂNEL și domnul Inspector Șef al ISU Mureș domnul Colonel Călin-Ioan Handrea.

-În Municipiul Reghin, pe strada Gării, sunt inundate două subsoluri de bloc, intervin pentru extragerea apei pompierii militari cu  3 subofițeri, o autospecială și o motopompă.

Având în vedere numărul mare de solicitări, intervenții și situația meteo nefavorabilă din județ, comanda unității a decis activarea grupei operative (venirea personalului la serviciu din timpul liber), a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș.
– Nu s-a impus evacuarea de persoane sau animale pe raza județului Mureș.
– Pompierii mureșeni efectuează recunoașteri în zonele vizate ca urmare a CODULUI ROȘU de fenomene meteo/hidrologice periculoase.

v.g. inundatii 2 v.g. inundatii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*