Ploile au provocat inundaţii la Suseni

Ploile care nu se mai opresc au afectat în această după-masă mai multe gospodării din Suseni unde jumătate din localitate este inundată. „La Suseni sunt 20 de pompieri militari, patru autospeciale şi patru motopompe.” informează ISU Mureş.

Nu doar străzile laterale au fost afectate. Apa a ajuns chiar şi pe drumul principal – DN 15 Reghin – Topliţa. Locuitorii din zonă spun că de mulţi ani nu au mai întâlnit asemenea situaţii.

„S-a mai potolit ploaia şi apa începe să se retragă. E afectată partea de la Biserica Reformată spre Reghin. Sunt aproximativ 260 de gospodării afectate. A fost rupere de nori spre pădure şi de acolo a venit spre sat, a trecut peste drum pe care nu-l mai vedeai de apă. La sediul primăriei apa a fost până la ultima treaptă, a fost apă spre biserică, spre şcoală. Aşteptăm să se mai retragă să putem scoate apa din gospodării. Apa a intrat şi în case, în partea de jos a satului sunt cel puţin zece gospodării care aşteaptă să mergem cu motopompele. Nu se mai vedea unde-i şantul, unde-i trotuarul” a declarat pentru Glasul Văilor, primarul comunei Suseni, Mircea Mariş.

Redacţia

 sursa foto: ISU Mureşinundatii Suseni 2

inundatii Suseni 8

inundatii Suseni 3 inundatii Suseni 4 inundatii Suseni 5 inundatii Suseni 6 inundatii Suseni 7

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*