Inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Mureş

Codul portocaliu de ploi a afectat sâmbătă seara mai multe localităţi din judeţul Mureş.

“În urma efectelor produse de fenomenele meteo vizate de codul portocaliu de vreme severă, până la momentul actual, pompierii militari apartinand ISU Mureş au fost solicitați, prin apel 112 la mai multe situaţii de urgenţă” precizează reprezentanţii ISU Mureş.

Pe strada Brânduşei din Municipiul Reghin o casă de locuit a fost inundată fiind nevoie de intervenţia pompierilor reghineni.

Ploaia puternică de ieri a produs inundaţii şi la două case şi două magazine din Chiheru de Sus.

În localitatea Roua din comuna Fântânele Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş a intervenit la o inundaţie fiind afectată o casă de locuit şi curte. La această intervenţie un adolescent de 17 ani a rămas pe acoperişul unui adăpost de animale, fiind ajutat de localnici să coboare, înaintea sosirii echipajelor ISU Mureş. În aceaşi localitate, pompierii din Târgu Mureş au fost solicitaţi pentru a ajuta două persoane adulte rămase izolate pe malul unui pârâu, care erau în pericol să fie luate de viitură. Persoanele  au fost salvate şi aduse în zona de siguranță.

Secția de Pompieri Târnaveni au intervenit la o inundație de casă de locuit în Municipiul Târnaveni, cartierul Livezii.

Tot în urma ploilor abundente de ieri, mai multe case de locuit din Sângeorgiu de Pădure au fost inundate. “A intervinit Punctul de lucru Sovata, Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Garda Miercurea Nirajului, împreuna cu SVSU Sângeorgiu de Pădure, SVSU Bălăuşeri, SVSU Acățari şi autorități locale.La locul intervenției s-au deplasat:Prefectul Județului Mureş, Inspectorul Şef, comanda Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş – doi ofițeri  şi 18 subofițer. A  fost activată grupa operativă a ISU Mureş. Se intervine cu 3 ASAS, 4 MPT, 1 MPR, 2 AMOP şi 1 ACI” informează reprezentanţii ISU Mureş.

În Sângeorgiu de Pădure  au fost afectate un număr de aproximativ 100 de locuințe – case de locuit, pivnițe, curți.

 

Redacţia

Sângeorgiu de Pădure 2Sângeorgiu de Pădure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*