Digitalizarea informaţiei la Reghin

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, continuă sprijinul autorităților publice locale prin finanțarea unor proiecte importante pentru comunitate.
În data de 8 mai, MLPDA au fost semnate nouă contracte de finanțare în valoare totală de peste 22 de milioane de lei, pentru derularea unor proiecte la nivel local. Printre cele nouă municipii şi judeţe se numără şi municipiul Reghin, cu un proiect care face referire la “planificare strategică și implementarea de proceduri și instrumente informatice pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni în domeniul socio-medical și planificare urbană la nivelul municipiului Reghin (2.215.023,20 lei)”.
“Cel mai nou program cu care ne mândrim şi care a venit pe neaşteptate este pe proiectul POCA în valoare de 2.215.023,20 lei de lei care înseamnă digitalizarea şi informatizarea serviciilor din cadrul instituţiilor Primăriei municipiului Reghin. Asta înseamnă că cetăţenii vor putea obţine online inclusiv certificate de urbanism. De asemenea, conţine arhivarea electronică ceea ce va permite acces imediat la toate informaţiile necesare nouă şi cetăţenilor. Acest proiect conţine şi dotarea cu logistică pentru funcţionarea acestui program” spune Maria Precup, primarul municipiului Reghin.
Intervenţiile directe derulate în proiect vor asigura: implementarea unui sistem informatic de interacţiune cu cetăţenii pentru simplificarea procesului birocratic în domenii precum asistenţă socială şi socio-medicală, urbanism; elaborarea şi implementarea strategiei Smart City; actualizarea SIDU (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană) a Municipiului Reghin.

(A.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*