105 cadre medicale vindecate după ce au fost infectate cu coronavirus

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 28 mai 2020, un număr de 111 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 105 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

 

Un singur caz din cele 111, a avut o evoluție nefavorabilă, soldându-se cu decesul, în data de 15 aprilie 2020, victima fiind brancardier la Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

Dintre cele 111 cadre medicale, 40 sunt angajate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş (dintre acestea 23 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 53 cadre medicale sunt angajate la Spitalul Clinic Judeţean Mureş (dintre acestea 42 sunt de la ATI, 7 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 4 de pe alte secţii), 9 sunt angajate la Spitalul Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din jud. Mureş, un medic de familie, 2 medici din unităţi medicale private din Târgu-Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată, un medic cu domiciliul în Târgu-Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ şi un angajat al unei unităţi medicale private din judeţ.

„Cadrele medicale care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase. În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună” se precizează într-un comunicat transmis de DSP Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*