Informare privind combaterea buruienii ambrozia

INFORMARE

privind combaterea buruienii AMBROZIA

Municipiul Reghin informează cetățenii că, în conformitate prevederile art. 1 din Legea 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a acestei buruieni prin metode specifice, prevăzute la art. 7 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018, aprobate prin Hotărârea nr. 707/2018.

AMBROZIA (Ambrosia artemisiifolia) este o buruiană aparent inofensivă, dar care le poate cauza probleme serioase de sănătate persoanelor alergice.

Metodele recomandate pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii ambrozia sunt: cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcţie de locul şi suprafaţa infestată, distrugerea cu unelte agricole, smulgerea, în cazul unor suprafeţe izolate, efectuarea unor arături adânci şi discuiri pe terenurile agricole, erbicidarea, după caz. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia.

Vă atenţionăm că aveţi obligaţia aplicării metodelor pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii ambrozia până la data de 30 iunie a fiecărui an, potrivit prevederilor art. 1 alin. (2) din Legea nr. 62/2018.

Neîndeplinirea obligațiilor prevăzute la art 3. alin. 2 din Legea nr. 62/2018 se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice și cu amenda de la 5.000 lei la 20.000 pentru persoane juridice.

Pentru recunoaşterea acestei buruieni, puteţi consulta site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (www.madr.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro), precum şi al Ministerului Sănătăţii (www.ms.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*