Două percheziţii şi reţinere pentru braconaj cinegetic

Un bărbat de 42 de ani, din judeţul Mureş a fost reţinut pentru 24 de ore, de poliţiştii mureşeni, fiind bănuit de săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept, contrabandă calificată şi braconaj. O armă letală, muniţia aferentă acesteia şi un autovehicul au fost ridicate în vederea confiscării, în urma efectuării a două percheziţii domiciliare.

La data de 3 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe raza unui fond cinegetic, un autovehicul de teren, al cărui șofer, de 42 de ani, din comuna Acăţari, deținea o armă letală cu țeavă lungă, semiautomată cu glonț și percuția pe ramă.

În urma efectuării controlului armei, poliţiştii au identificat 2 cartușe de cal. 22 L.R.

În continuarea cercetărilor, cu sprijinul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş, la data de 04 mai a.c., au fost puse în executare 2 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza comunei Acăţari, la locuinţa, respectiv cabana persoanei cercetate.

În urma percheziţiilor, 8 cartuşe letale de calibru 5,6×16 mm, corespunzătoare armei deţinute de suspect şi un trofeu de căprior au fost confiscate.

Din verificările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că arma a fost procurată în luna august 2019, din Ungaria, cu scopul de a comite fapte de braconaj.

Arma, muniția aferentă și autovehiculul în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspectul este cercetat, în stare de reţinere, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj, contrabandă calificată şi uz de armă fără drept.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

IMG-20200505-WA0001IMG-20200505-WA0007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*