29 cadre medicale de la SCJ Mureş testate pozitiv cu noul coronavirus

Conform unui comunicat de presă transmis de biroul de relații publice al Spitalului Clinic Judeţean Mureș în data de 23 aprilie 2020, un cadru medical angajat al SCJ Mureș pe secția ATI a prezentat simptome caracteristice infecției cu noul coronavirus. Acesta a fost testat și diagnosticat pozitiv în data de 24 aprilie 2020.

„În urma anchetei epidemiologice extinse, în perioada 25-29 04.2020 au fost testate 142 de cadre medicale fiind depistate pozitiv 18 persoane. Toate cadrele medicale testate pozitiv sunt internate în secțiile SCJ Mureș. Starea lor de sănatate este bună, fiind asimtomatici sau cu simptomatologie ușoară.

De asemenea s-au luat măsuri de reducere a expunerii personalului medical, prin menţinerea distanţei între persoane în spațiile din ”zona verde”, decalarea schimburilor de ture și gărzi astfel încât contactul între angajați să fie minim.

De la începutul pandemiei, 29 de cadre medicale de la SCJ Mureș au fost internate cu diagnosticul pozitiv de SARS CoV-2. Patru cadre medicale au fost externate și s-a înregistrat un deces.

Numărul total de pacienți internați de la începutul pandemiei la SCJ Mureș este de 428. Momentan există 258 de pacienți internați dintre care 4 sunt în stare severă intubați pe secția de ATI.

Un număr de 136 de pacienți au fost declarați vindecați și externați.

Toate secțiile spitalului sunt aprovizionate cu materiale și echipamente de protecție conform unor norme proprii, elaborate de conducerea SCJ Mureș, care depășesesc standardul de echipare minimal recomandat, dar în conformitate cu ordinul MS nr.555 / 03.04/2020, precum și dispoziția Secretarului de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 582 din 21.04.2020.” se arată în comunicatul transmis de SCJ Mureș

testate 142 de cadre medicale fiind depistate pozitiv 18 persoane

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*