Documentele aferente șomajului tehnic pentru luna aprilie, se vor încărca pe platforma online

Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă aduce la cunoștință agenților economici, faptul că depunerea documentației, pentru luna aprilie, pentru acordarea șomajului tehnic angajaților cărora le-au fost suspendate temporar contractele individuale de muncă din inițiativa angajatorului,  potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare, se va face începând cu data de 01.05.2020, prin transmiterea documentelor pe platforma digitală aici.gov.ro

Angajatorii pot descărca din platformă și trimite documentele pentru acordarea șomajului tehnic,  prevăzute de OUG 30/2020 modificată și completată de OUG 32/2020.

Informații utile:

Documentele vor fi semnate de reprezentatntul legal/administrator  (olograf sau semnatură electronică).

Cont-ul IBAN – rugam sa fie corect, lizibil și să fie un cont activ.

Datele de contact să fie corecte și complete pentru a vă putea contacta, dacă este cazul.

Sumele vor fi completate fără zecimale. Vă rugăm să acordați atenție la totaluri, iar totalul din listă să coincidă cu totalul din cerere.

Data suspendării să se încadreze în perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020, și prelungită prin Decretul nr.240/2020.

Perioada aferentă acordării șomajului tehnic, este perioada de suspendare a contractului individual de muncă, din luna aprilie (lună întreagă sau fracțiune de lună)

În situaţia în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puţin un contract cu normă întreagă este activ, acesta nu beneficiază de șomaj tehnic.

AJOFM Mureș efectuează plata șomajului tehnic pentru persoanele angajate cu contract individul de muncă.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă MUREŞ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*