S-a semnat contractul pentru asfaltarea drumurilor la Solovăstru

Chiar dacă ne aflăm în plină pandemie, autorităţile locale încearcă să facă tot posibilul pentru funcţionarea normală a localităţilor. Astfel că la Solovăstru s-a semnat la sfârşitul lunii martie, contractul cu AFIR de finanțare cu fonduri nerambursabile destinate dotării compartimentului de gospodărire a comunei în valoare de 37 000 euro + TVA, care constă în achiziționarea de utilaje. Mai precis se vor achiziţiona, conform contractului semnat: tractor 4×4, remorcă pe o axă, cisternă de apă, tocător lateral pentru tractor, măturătoare stradală atașabilă la tractor. „Acest proiect se derulează prin GAL Prietenia Mureș Harghita, iar toate utilajele ce vor fi cumpărate vor fi folosite în interesul comunităţii” a precizat primarul comunei Solovăstru, Tătar Ilie Chirilă.
De asemenea, în data de 7 aprilie s-a semnat contractul de achiziţie publică privind lucrări de proiectare şi execuție a drumurilor de interes local în comuna Solovăstru, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Solovăstru”, contract încheiat între comuna Solovăstru, în calitate de achizitor/beneficiar și Asocierea SC PROBICONS SRL și ROUTE E60 SRL, în calitate de executant, înregistrat la Primăria comunei Solovăstru sub nr. 1497/07.04.2020.
Durata contractului este de 12 luni, valoarea acestuia fiind de 5.733.119,60 lei, la care se adaugă TVA.  Este vorba despre 9, 2 km de străzi interioare asfaltate.
„Contractul a fost atribuit ca urmare a ofertei contractantului prin anunțul de participare la licitație SCN1062187/30.01.2020, publicat în SICAP. Acest proiect mult așteptat de către locuitorii comunei este și cel mai mare ca valoare financiară dintre toate proiectele implementate în comuna Solovăstru. Lucrările vor începe după predarea proiectului tehnic de către executant care are termen 60 de zile și semnarea ordinului de începere a lucrărilor cel mai probabil luna iunie 2020. Rog locuitorii comunei, care nu sunt racordați la utilități precum apă, canal sau gaze naturale, să facă demersurile necesare, timpul fiind foarte scurt până la asfaltarea străzilor” a precizat primarul comunei Solovăstru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*