Criminalitatea in scadere in judetul Mures

 În luna martie a acestui an, la nivelul judeţului Mureş, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce privește cei mai importanți indicatori (furturi, tâlhării, infracțiuni stradale). De asemenea, s-a înregistrat scădere şi în ceea ce priveşte numărul accidentelor rutiere grave.

Astfel, numărul faptelor de natură penală sesizate, în martie 2020, a scăzut cu 14,94%, față de perioada similară a anului trecut.

Infracţiunile contra patrimoniului sunt, în luna martie, în scădere cu 25,64%. Astfel, infracțiunile de furt au scăzut cu 29,87%, iar tâlhăriile cu 42,85%.

De asemenea, infracţiunile stradale sesizate au înregistrat o scădere cu 40,98% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Siguranța rutieră este o prioritate pentru Poliția Română, rezultatele activităților de prevenire a accidentelor desfășurate de polițiști fiind vizibile în scăderi la toți indicatorii.

Astfel, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cu 33,3%, al persoanelor decedate cu 33,3%, iar al răniților grav cu 30,7%.

În ceea ce privește faptele penale din domeniul violenței în familie, în luna martie 2020, față de aceeași lună a anului precedent, a crescut numărul infracțiunilor sesizate cu 43,42%. Astfel, numărul victimelor care au avut încredere să sesizeze faptele poliției a crescut.

În luna martie 2020, instanțele judecătorești au emis 14 ordine de protecție, cu 3 (-17,64%) mai puține ca anul trecut, fiind emise, în aceeași lună, 8 ordine de protecție provizorii, cu 2 (+33,3%) mai multe ca anul trecut.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID 19), dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel, prin activități preventive, operative și de investigare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*