Casa familiei din Solovăstru a fost ridicată, dar încă mai e nevoie de ajutorul nostru

Așa cum știți, în data de 19 ianuarie 2020, a avut loc un incendiu în urma căruia o familie din Solovăstru, cu patru copii, a rămas fără casă și fără puținul pe care îl aveau.

83056131_513200529301220_7483086279614136320_n
„La aproximativ două ore după ce am postat pe pagina noastră de Facebook cazul familiei căreia i-a ars casa, într-o discuție cu părintele Ganea am hotărât să ajutăm acești oameni să aibă o locuință nouă. De atunci, am avut parte de nenumărate provocări și multe momente în care parcă rămâneam fără soluții. Dar Dumnezeu a fost mereu alături de noi și ne-a scos în cale exact oamenii de care aveam nevoie.
Proiectul a fost inițiat și este coordonat de mine împreună cu părintele Adrian Ganea. Dacă eu mă ocup de partea birocratică a proiectului, mai exact documente, contracte, comunicare cu autoritățile și cu partenerii noștri, aș vrea să știți că părintele Ganea, colegul meu, este coordonator de șantier și a fost în permanență alături de muncitori, a lucrat cot la cot cu ceilalți voluntari la ridicarea efectivă a construcției. Casa a fost construită cu ajutorul banilor și al materialelor de construcție oferite de donatori cu suflet mare. Printre cei care au răspuns solicitării noastre de a ne ajuta au fost atât persoane fizice, cât și firme, oameni care ne sunt aproape în toate proiectele pe care le desfășurăm, dar și oameni pe care până acum nu îi cunoșteam. Le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte!
Ne-am bucurat că pe toată durata proiectului am avut susținerea și ajutorul domnului  primar Tătar Chirilă Ilie, dar și al autorităților locale din comuna Solovăstru, cărora le mulțumim pe această cale.
În acest moment, casa este ridicată, acoperită și are geamurile și ușile montate. De asemenea, s-a finalizat instalația electrică. În perioada următoare vor începe lucrările la încălzirea centrală și tot ce ține de finisaje interioare. Apoi, va urma utilarea casei cu tot ce este necesar unei familii cu patru copii și încă unul care se va naște în curând.
Până la finalizarea acestui proiect mai este un drum lung, așa că vă rugăm să ne fiți în continuare alături. Dacă doriți să ne sprijiniți, puteți face donații în contul Asociației Civitas-Împreună pentru comunitate:
în lei: RO69BTRLRONCRT0441439401;
în euro: RO19BTRLEURCRT0441439401;
în lire sterline: RO74BTRLGBPCRT0441439401.
În cazul în care aveți nevoie de contract de sponsorizare, vă rugăm să ne scrieți un mail pe adresa mg.chirtes@gmail.com.
Vă invităm să urmăriți evoluția lucrărilor la casă, dar și informații despre alte proiecte ale asociației noastre pe pagina noastră de Facebook:  https://www.facebook.com/civitassolovastru/.
Vă reamintesc că Asociația Civitas-Împreună pentru comunitate este un ONG înființat în urmă cu doi ani care desfășoară activități în sfera educațională, dar și socială. Dintre proiectele realizate de noi, menționăm: after school gratuit pentru elevii din clasele primare de la școlile din Solovăstru și Jabenița, servicii de îngrijire la domiciliu pentru 36 de vârstnici din comuna Solovăstru, tabere la munte și la mare pentru elevi, acțiuni umanitare pentru susținerea unor persoane cu boli grave, acțiuni caritabile. De asemenea, avem în derulare un proiect european pentru înființarea și dotarea unui centru multifuncțional în care se vor putea desfășura activități pentru tineri, dar și pentru vârstnici.

Mihaela Chirteş,
preşedinte Asociaţia Civitas – Împreună
pentru comunitate

casa solovastru ridicata 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*