La Targu Mures functioneaza al doilea aparat de testare pentru coronavirus

Începând cu data de 6 aprilie 2020, aparatul Real Time PCR achiziționat de către Asociația pentru Spitalul Clinic Județean Mureș este funcțional.

Acest aparat a fost pus în funcțiune la CCAMF din cadrul Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș. În acest mod, capacitatea de testare pentru SARS COVID-19 din acest județ s-a dublat. În acest moment, cele două aparate asigură necesarul pentru testarea probelor recoltate de la pacienți cu suspiciune sau confirmați SARS COVID – 19. Pe această cale Spitalul Clinic Județean Mureș mulțumește Universității de Medicină, Farmacie Stiințe și Tehnologie „George Emil Palade” din Tîrgu Mureș pentru implicarea și ajutorul deosebit acordat” se arată într-un comunicat transmis de compartimentul relații cu publicul al Spitalului Clinic Județean Mureș.

În acest moment în toate clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș s-au format stocuri de materiale de protecție necesare cadrelor medicale. Acestea sunt actualizate și reaprovizionate zilnic, în funcție de nevoile fiecărei secții și compartiment.

S-au instalat corturi de triaj pentru personal medical și pacienți la intrarea în clădirile în care cadrele medicale își desfășoară activitatea. Le mulțumim pe această cale tuturor colegilor de la Spitalul Clinic Județean Mureș, care sunt implicați în această luptă cu SARS COVID-19. Cu ocazia Zilei Mondială a Sănătății dorim să adresăm tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Județean Mureș gândurile noastre bune și prețuirea pentru tot ceea ce fac. Vrem să vă asigurăm că pentru noi siguranța dumneavoastră este o prioritate” se mai precizează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*