Campanie de strângere de fonduri pentru spitalul din Reghin

#ReghinSolidar pentru Spital

757435ffe502210241131250c0bf4f52603fadef

Jurnalista Paula Rusu a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Spitalul Municipal „Eugen Nicoară” din Reghin, o campanie intitulată „Scut pentru spitalul meu”, având ca target suma de 200.000 de lei. „Vă cer ajutor pentru spitalul de ACASĂ, de la REGHIN, spitalul părinţilor noştri. Suntem izolaţi departe unii de alţii, dar nu ne putem salva decat ÎMPREUNĂ. E nevoie de ajutor pentru spitalul părinţilor noştri din Reghin. Scriu în primul rând pentru toată „diaspora” Reghinului împrăştiată prin ţară sau prin lume, dar şi pentru reghinenii de acasă. De astăzi, după Ordonanţa de azi-noapte, spitalul municipal din Reghin intră în regimul spitalelor care trebuie să interneze orice pacient testat sau nu împotriva COVID 19. Asta înseamnă liber la infecţii. Un spital care are în dotare un singur ventilator. Unul! Dar asigură intervenţia pentru cea mai largă suprafaţă a judetului: până la limita judeţelor Cluj şi Bistriţa Năsăud, Valea Mureşului şi Valea Gurghiului. Avem nevoie de 200 de mii de lei pentru un ventilator, 7 injectomate, materiale de protecţie şi dezinfectat pentru personalul medical. Oare putem aduna împreună banii ăştia?! Haideţi să facem ce ne stă în puteri pentru ai noştri” spune Paula Rusu.

e68f59253d2072b605c61202dc1a5a8173d84b87

Diferite persoane au început deja să doneze, adunându-se până la publicarea acestui articol suma de 10.650 de lei. Donaţiile se pot face AICI

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup a precizat pe pagina de faceebok că reghinenii sunt solidari, astfel că s-au adunat „măști și alte echipamente de protecție cum ar fi viziere au fost oferite gratuit spitalului de către oameni de afaceri reghineni. De asemenea sunt donații mici și mari, făcute de către simpli cetățeni sau companii private, toți, oameni cu suflet mare, dar şi peste 60.000 lei spre a fi donați spitalului de către Protopopiatul Ortodox Reghin.”

„Pentru că OUG emisă în urmă cu câteva zile ne autorizează pe noi, autoritățile publice locale în calitate de ordonatori principali de credite – să efectuăm virări de credite bugetare, astfel încât să putem asigura fondurile necesare pentru aplicarea măsurilor de combatere și prevenire a răspândirii infectării cu COVID-19 – am inițiat un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetară pentru a transfera suma alocată pe anul 2020 la capitolul Evenimente Culturale, la capitolul Situații de Urgență și pentru a achiziționa un ventilator din această sumă. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului Local în ședință extraordinară. 1.983.000 lei investiți de către Municipiul Reghin în primele 3 luni ale acestui an în Spitalul Municipal Eugen Nicoară. Și astăzi iată, campania inițiată de Paula Rusu, un om drag sufletului meu, o reghineancă a cărei fapte ne spun totul despre ce înseamnă implicare și solidaritate în aceste momente dificile! Paula, îți mulțumesc în numele tuturor reghinenilor și în numele tuturor pacienților care vor trece pragul spitalului în perioada următoare și care, și datorită eforturilor voastre, vor fi îngrijiți cum se cuvine de acești eroi care sunt medicii și personalul medical reghinean” este mesajul transmis de primarul Municipiului Reghin, Maria Precup.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*