Péter Ferenc: Capacitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean va fi dezvoltată prin construire unei clădiri noi

Consiliul Județean Mureș va construi o unitate spitalicească nouă la Târgu Mureș în curtea Clinicii de Boli Infecțioase situată pe strada Gheorghe Doja, dedicată exclusiv tratării pacienților confirmați cu coronavirus. Noua clădire va avea o suprafață de 1362 m pătrați și o capacitate totală de 33 paturi ATI distribuite în 19 saloane.

În urmă cu 2 săptămâni am avut primele discuții privind necesitatea extinderii capacității ATI a Spitalului Județean. Ca urmare a acestor discuții, Consiliul Județean Mureș a comandat proiectul pentru realizarea investiției inițiate de Spitalul Clinic Județean Mureș. Sunt recunoscător echipei de proiectanți din Târgu- Mureș și Cluj-Napoca, care au elaborat într-un timp record documentația tehnică necesară demarării lucrărilor. Proiectanții au propus o structură care poate fi construită într-un timp foarte scurt, în doar câteva luni” – a subliniat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Pe parcursul zilei de astăzi Primăria Municipiului Târgu Mureș a eliberat autorizația de construire, în regim de urgență, astfel realizarea investiției depinde acum de decizia Guvernului. Consiliul Județean Mureș va înainta mâine o adresă Ministerului Sănătății, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru aprobarea finanțării lucrărilor. Valoarea estimativă a investiției este de 16,4 milioane lei. Consiliului Județean a purtat discuții prealabile cu reprezentanții guvernului, atât la nivel teritorial cât și la nivel central privind finanțarea acestei investiții, astfel avem speranța că aceasta se va realiza și noile saloane vor fi la dispoziția bolnavilor încă din această vară.

ATI Mures 1 ATI Mures 2

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*