Vine primavara! Se intorc berzele

Odată cu venirea primăverii au apărut şi păsările migratoare. Grupul Milvus a pornit cele două camere care transmit în direct din cuiburile din localitatea Dumbrăvioara, județul Mureș.

Linkurile sunt active și își așteaptă spectatorii la

WEBcam berze 1 – https://milvus.ro/webcams/storkcam1/ (încă gol)

WEBcam berze1 – https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (spectatorii ne-au semnalat prezența a două berze care încep să aranjeze cuibul).

Tot live va fi camera şi camera dintr-un cuib de vânturel roșu situat în geamul bucătăriei al unui prieten al asociației din cartierul Dâmbu Pietros din Tîrgu Mureș.

Din această primăvara, frumoasele păsări migratoare vor avea un alt tip de cuib! Mult mai maleabil și ușor de instalat. Grupul Milvus s-a dedicat în ultimii ani realizări unor suporturi mai moderne având în vedere că multe dintre cuiburile vechi – de zeci de kilograme – din Transilvania s-au rupt, au căzut sau sunt într-o stare proastă. Vor beneficia de aceste suporturi localități din Harghita și Mureș, precum Ihod, Filipișu Mic, Sântana de Mureș, Cerghid, Crăciunești etc. Mulțumim celor care iubesc animalele sălbatice și au contribuit prin donații la Swimathon 2019 pentru realizarea cuiburilor.

Mai mult, 22 de persoane din cele două județe sunt de anul acesta custozi de berze, adică vor monitoriza cuiburile din imediata apropiere a caselor unde locuiesc și ne vor transmite date despre intermezzo-ul de primăvară – vară al berzelor. Astfel, inițiem un proiect de știință cetățenească (citizen science) menit să ne aducă informații prețioase despre barza albă.

Grupul Milvus pune la dispoziția prietenilor naturii un nou app, gratuit, de determinare a păsărilor din România. Primul de acest fel, aplicația vă ajută să recunoașteți 175 de păsări, să învățați speciile din țara noastră sau să vă jucați” au precizat reprezentanții Grupului Milvus.

Mai multe, aici – https://milvus.ro/primul-app-pentru-determinarea-pasarilor-din-romania/

berze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*