Andrei Enyedi – ,,Mă declar extrem de mulțumit de condițiile de pregătire avute la baza sportivă din Rușii Munți,,

Andrei Enyedi, fostul component al echipelor ASA Targu Mures, Avantul Reghin si FC Oradea, actualmente antrenor in liga a IV-a Elite la echipa Mureșul Rușii Munți a acceptat propunerea noastră de a-și împărtăși opinia despre parcursul echipei pregătite și contextual ce a contribuit la această reușita, dar și despre …coronavirus!

Reporter : Echipa Mureșul Rușii Munți a reușit o clasare pe podium la finalul turului de campionat al ligii a IV-a Elite. Ce ne puteți spune despre aceasta reușită?

Andrei Enyedi: Din punct de vedere organizatoric, clasarea pe podium la finalul turului mă bucură enorm de mult pentru că după cum stiți la nivelul ligii a IV-a nu putem vorbi de o pregătire adecvată marii performante cu 1-2 antrenamente zilnice, ci de 1-2 antrenamente săptămânale. Cu toate astea mă declar extrem de mulțumit de condițiile de pregătire avute la baza sportivă din Rușii Munți puse la dispoziție de domnul Cosmin Chis, un om deosebit și pasionat de fotbal și căruia îi mulțumesc pe această cale pentru efortul depus, dar și de colectivul construit aici. Satisfactia mea este mare, deși la acest nivel de competiție nu putem vorbi de o strategie de pregătire săptămânala pentru ca majoritatea jucătorilor pe lângă pasiunea pentru fotbal mai au și locuri de muncă din care se întrețin. Satisfactia muncii mele este faptul că le-am creat dispoziție de joc și efort că să reușim aceasta clasare meritorie pe podium la final turului și sperăm că să o păstrăm și la finalul actualei ediții de campionat, desi ne-am propus o clasare onorantă pe locurile 5-6. Pot spune că echipa este foarte bine pusă la punct având o filosofie și exprimare proprie în joc, data de atitudinea arată în joc putând lupta oricând de la egal la egal oricând cu oricare din celelalte 4-5 echipe foarte bine puse la punct ale acestei ligii și care au poate o bază de pregătire și conditii de pregătire ca ale noastre de la Rusii Munti. Pentru aceasta clasare este meritul deopotriva al jucătorilor echipei, dar și al conducerii cărora le multumesc pentru ce am reușit împreună până acum. Sunt la al doilea sezon la echipă și mă declar extrem de mulțumit de tot ce am la dispoziție aici. Pot spune că față de sezonul anterior echipa a crescut tehnico-tactic prin atitudine și implicare fiindcă dacă atunci simțeam un picaj al echipei in ultimele 30 minute in dueluri cu echipe precum CSM Targu Mureș, care se antrenau zilnic, acum echipa s-a schimbat în sensul pozitiv și luptă până la final prin dăruirea, atitudinea și mișcarea din teren, iar asta nu poate decât să ma bucure.

Este adevarat că în vara am pierdut doi jucători transferați la echipa de liga a III-a Avântul Reghin și unde evoluază destul de bine zic eu, fapt care este un lucru enorm de mare ca un jucător de liga a IV-a să facă pasul spre un eșalon superior cu o pregătire sistematizată, dar cu toate astea am reușit să atragem la echipa din Rusii Munți un nucleu de 3-4 jucători tineri cu potential de joc și pe care încercam să îi integram în ritmul echipei. Per ansamblu mă declar foarte mulțumit de condițiile de pregătire ce le am la dispoziție aici (n.r. Rusii Munti) și mă refer la terenul sintetic și cel de iarbă, la mingile de joc mai mult decât suficiente sau la la sala de sport aflată în aproapiere și unde pe timpul iernii ne-am putut desfășura antrenamentele de forță, care au contat enorm de mult în pregătirea de iarnă. Aș puncta doar faptul că sunt ușor nemulțumit de faptul că la pregătirea de iarnă efectuată nu am avut posibilitatea de a avea mereu un nucleu constant de jucători cu care sa aplic strategiile de joc dorite. Spun asta fiindcă după cum știți una este sa efectuezi o pregătire fizică intensă și alta este să ai jocuri de pregătire reale în picioare care sunt foarte importante fiindcă la nivelul acestei competitii e bine să ai un nucleu numeric ridicat chiar dacă nu și valoric sunt apropiat. În încheiere per ansamblu mă declar foarte mulțumit de oamenii cu care lucrez aici la Rusii Munți, oamenii care iubesc enorm fotbalul și investesc in pasiunea lor.

Reporter: Federația Română de Fotbal a luat decizia suspendării întregii activități competiționale la mai multe nivele de competiție din cauza coronavirus. Cum credeți că va influența aceastaă decizie competiția?

Andrei Enyedi : “La nivelul ligii a IV-a nu suntem afectați în condițiile mai sus menționate de pregătire foarte tare, însă la nivelul ligiilor superioare se va face simțită foarte tare aceasta pauză de forfeit. Spun asta, fiindcă la nivelul ligilor superioare, datorită numărului de antrenamente avute, antrenorul poate planifica forma jucătorului pentru finalul de săptămână când ar trebui ca acesta să evolueze într-un joc oficial. Și după cum știți, în aceste condiții, atitudinea jucătorului este diferită într-un joc oficial față de cea a unui joc de pregătire. Sigur în această perioadă probabil echipele pot apela la jocuri de pregătire,însă mă aștept ca la finalul acestei pauze impuse cauzate de deciziile preventive legate coronavirus să existe un flux de scădere al unor echipe care anterior acestei decizii să fi fost în formă. Sigur, această decizie afectează toată mișcarea implicată în fenomenul fotbalistic, deopotriva sponsori, jucători sau spectatori, dar cu sănătatea nu este de joacă și cred că este cea mai bună decizie ce se putea lua în acest moment – această pauză competițională.

 

Dragos PUIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*