Noi măsuri luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Reghin

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a întâlnit miercuri, 18 martie la sediul Primăriei Municipiului Reghin pentru a stabilii unele măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 pe teritoriul Municipiului Reghin.

Le mulţumesc tuturor pentru că au venit astăzi să fie alături de noi la discuţiile privind măsurile pe care le vom lua în Reghin în perioada următoare. Noi suntem foarte implicaţi şi am luat în serios această problemă înainte de a fi decretată starea de urgenţă, luând toate măsurile necesare. Cei din Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă au decis aproape în unanimitate ca piaţa de joi să fie închisă, aşa cum va fi şi cea de sâmbătă. S-a hotărât ca piaţa zilnică să rămână deschisă. Aici totul se va face controlat, fiecare comerciant trebuie să poarte mască şi mănuşi, marfa să fie acoperită cu folie şi neapărat să păstreze distanţa de siguranţă de cel puţin 1,5 metri. Împreună cu DSP vom controla acest lucru şi în funcţie de cum se va desfăşura activitatea şi cum vor decurge lucrurile vom stabili pe ce perioadă va mai rămâne deschisă.

90175296_2058218627656645_3951932419891789824_o

Totodată am stabilit că transportul în comun trebuie să funcţioneze pentru că sunt oameni care lucrează în zona industrială şi nu au alt mijloc de transport. Aceste mijloace de transport vor fi dezinfectate după fiecare cursă. Ni s-a raportat că aceste autobuze nu sunt supraîncărcate. Ne-am ocupat şi cu prelungirea perioadei de închidere a creşelor pentru că aşa cum s-a stabilit prin decret instituţiile de învăţământ trebuie să fie închise şi atunci automat şi a creşelor.

Îi îndemn pe toţi locuitorii municipiului Reghin să folosească comunicarea plata obligaţiilor online, să nu se înghesuie, să stea liniştiţi acasă pentru că sunt sigură că această bonificaţie va fi prelungită până în 30 iunie.

Persoanele care sunt mai în vârstă şi nu se pot deplasa ori cele care nu se pot aproviziona să ne sune, iar noi cu drag prin poliţia locală, prin angajaţii de la asistenţă socială şi prin alţi funcţionari publici îi vom ajuta” a declarat primarul Maria Precup. 

Cu privire la persoanele aflate în autoizolare în oraşul nostru, Maria Precup a declarat că „până în momentul de faţă în municipiul Reghin avem şase cazuri de persoane aflate în autoizolare. Zilnic ni se reactualizează lista, comunicăm zilnic cu aceste persoane şi le asigurăm necesarul, inclusiv produse de curăţenie şi hrană ori medicamente.

„Spre bucuria noastră noul UPU este aproape de finalizare pentru care am făcut o recepţie parţială, dotându-l cu utilităţi pentru a putea fi folosit la triajul celor care vin la spital. În felul acesta nu am fost nevoiţi să improvizăm un cort pentru trierea pacienţilor” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

Tot în cadrul acestei întâlniri s-a aprobat efectuarea activității de dezinfecție pe raza municipiului Reghin, străzi, trotuare, parcuri, locuri de joacă pentru copii etc. S-a aprobat a achiziționarea unui sistem de videoconferință în vederea organizării următoarelor întâlniri de lucru ale CLSU Reghin precum și a ședințelor de Consiliu local, pentru a elimina contactul personal și a respecta în același timp măsurile în vederea limitării răspândirii infecției cu Covid-19.

De asemenea s-a aprobat ca site-ul Municipiului Reghin www.primariareghin.ro să fie sursă oficială de informare pentru agenții economici, instituții publice și cetățeni, cu mențiunea că anumite informații de interes general cu privire la starea de urgență vor fi comunicate și pe pagina de facebook ”Municipiul Reghin”, precum și în presa scrisă, la radio și televiziune, după caz.

90503781_2058677350944106_5431117399992565760_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*