Măsuri luate de Primăria Reghin pentru prevenirea răspândirii COVID-19

În ultimele zile, răspândirea infecţiei cu COVID-19 a luat amploare în România, fiind înregistrat primul caz şi în judeţul Mureş.

La nivel de Reghin este tratată cu responsabilitate situaţia actuală, astfel că primele măsuri de anulare a evenimentelor cu public au fost luate înainte de primirea ordinului la nivel naţional. Concret, în perioada 9 – 31 martie evenimentele sunt anulate.

sdr

„La nivelul Municipiului Reghin am luat măsurile înainte de a se da ordinul la nivel naţional pentru că am vrut să fim preventivi şi am dorit să nu se întâmple vreo tragedie fără voia noastră. Am anulat luni, înainte de masă concertul dedicat zilei de 8 martie. Îmi cer scuze pentru doamne, ştiu că le-ar fi plăcut pentru că se anunţa un concert pe placul tuturor, dar sănătatea este mai presus de orice” a menţionat Maria Precup.

Îndemn la calm

Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup îndeamnă cetăţenii la calm menţionând că „Este foarte important ca în această perioadă să ne păstrăm calmul şi să nu intrăm în panică. În momentul de faţă nu avem în Reghin cazuri de pacienţi testaţi pozitiv cu coronavirus, dar trebuie să prevenim şi cetăţenii trebuie să fie conştienţi că putem să luăm acest virus, motiv pentru care e important să avem grijă de sănătatea noastră. Am stat azi noapte până târziu pentru a vedea ce se întâmplă la nivel naţional pentru a putea să ne organizăm. Am blocat toate evenimentele de la instituţiile de cultură şi sălile de sport pentru că acolo este o zonă mai periculoasă decât ar fi pe stradă. Sunt lucruri care nu crează bucurie, dar măsurile preventive sunt necesare. Ne-au sunat profesorii de sport că nu mai pot ţine antrenamente, dar nu avem de ales. Cel mai greu este pentru tinerii părinţi pentru că s-au închis insituţiile de învăţământ inclusiv creşele. Ţinând cont că majoritatea părinţilor sunt tineri şi toţi în câmpul muncii, nu pot lipsi de la muncă să îşi îngrijească copiii. Ştiu că le este greu, m-am gândit la cei care poate nu au înţelegere din partea angajatorului” a menţionat Maria Precup.

Pe partea de prevenţie, administraţia locală a făcut demersurile necesare pentru achiziţionarea de materiale igienico-sanitare şi dezinfectanţi. „Am făcut comenzi pentru dezifectanţi pentru toate instituţiile din subordinea noastră şi nu numai, toate de pe raza municipiului. O să comunicăm în permanenţă cu ei şi vom lua măsurile necesare pe care le vom schimba şi aplica în funcţie de evoluţia stării naţionale. De asemenea vom lua măsuri pentru igienizarea mijloacelor de transport public” a precizat primarul Maria Precup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*