Ziua Naţională a Meseriilor marcată la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” a organizat joi, 4 martie un eveniment dedicat Zilei Naţionale a Meseriilor,  care este marcată an de an în data de 11 martie. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au fost aşteptaţi la eveniment de elevii de liceu si profesori pentru a le fi prezentată oferta claselor de la turism şi alimentaţie publică.

sdr

„Am trimis invitaţii la mai multe şcoli generale din oraş şi din vecinătate pentru a vedea efectiv ce vor putea învăţa dacă se vor îndrepta spre acele specializări/meserii. În cadrul acestui eveniment care face parte din calendarul de prezentare a ofertelor pentru şcoli de arte şi meserii, şcoli profesionale, respectiv liceu tehnologic în care elevii termină şcoala cu o calificare. Pentru acest eveniment, cel de astăzi, este pentru liceu tehnologic cu specializarea de turism şi alimentaţie publică, organizat ca un târg de turism unde se prezintă oferte. Asta reprezintă o parte din pregătirea acestor elevi în această meserie.„ a declarat Lucian Szilagyi directorul adjunct al Liceului Tehnologic „Lucian Blaga”.

Implicată în organizarea acestui eveniment, Iringo Reichenberger profesor la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” a precizat că „Sărbătorim Ziua Naţională a meseriilor. În România aceasta se sărbătoreşte în data de 11 martie, dar deja de săptămâna aceasta şcolile organizează anumite evenimente cu această tematică. Avem standuri realizate în aşa fel încât să scoată în evidenţă evenimentele şi concursurile naţionale şi internaţionale la care am participat pe parcursul anilor 2010 – 2020. Ca de fiecare dată elevii implicaţi în eveniment au fost foarte deschişi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*