Coronavirusul şi gripa provoacă panică

În anul 2020 nu ai nevoie de arme şi rachete, ci e suficientă o „petardă” medicală pentru ca populaţia de pe tot globul să intre pe stare de avarie, astfel încât panica e cea mai „bună armă” pentru a împrăştia şi „îmbolnăvi psihic” populaţia. Iar atunci când este haos, nimic nu mai funcţionează cum trebuie!

Pe vasele de croazieră, personalul e instruit ca în caz de pericol fiecare să ştie ce are de făcut, dar cel mai important e ca toată lumea să rămână calmă. Pasagerii vor fi speriaţi, dar te vor asculta… Asta până când un copil se va pierde de mama lui.. În acel moment se va declanşa panica şi se vor călca în picioare.
La fel şi cu acest coronavirus, însă deşi autorităţile ne îndeamnă la calm, cu recomandările necesare pentru prevenţie, încet, încet, am impresia că se creează o isterie.
Nu aveam de gând să abordez acest subiect, însă după ce am primit comunicatul de la Prefectura Judeţului Mureş referitor la cele 18 persoane aflate sub monitorizarea directă la domiciliu a Direcției de Sănătate Publică Mureș, am realizat că deşi suntem corect informaţi pe anumite canale de ştiri, din pricina fricii nu reuşim să preluăm substanţa din informaţia oferită.
Ce au înţeles unii cititori din acel comunicat? Faptul că există deja cazuri confirmate de coronavirus în judeţul nostru. Dragilor, o suspiciune, rămâne suspiciune până în momentul în care pacientului i se confirmă sau infirmă boala.

Nu era suficientă frica faţă de gripa noastră românească, acum a mai apărut şi coronavirusul, aşa că isteria de dublează, iar asta face ca părinţii să-şi ţină copiii acasă. Pe scurt spus, în grădiniţe s-a creat o stare de isterie, iar la grupele de la grădiniţă sunt tot mai puţini copii.

E foarte important ca în aceste situaţii să ne informăm din surse oficiale, iar atunci când o facem să nu citim printre rânduri şi să respectăm regulile minime de igienă. Apa şi săpunul să ne fie, vorba aia, cei mai buni prieteni.

Să nu se înţeleagă greşit, nu zic să ne culcăm pe o ureche şi să fim indiferenţi. Avem nevoie de prevenţie, dar făcută cu cap! E important să nu ne panicăm, ci să rămânem calmi, oarecum în gardă, pentru că astfel vom putea face diferenţa dintre o ştire falsă şi una conformă cu realitatea.

Să fim sănătoşi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*