Balul Vânătorilor AVPS Valea Gurghiului

Îmbrăcaţi de sărbătoare, vânătorii şi pescarii de pe Valea Gurghiului, la braţ cu soţiile, şi-au dat întâlnire la cea de-a IX-a ediție a Balului Vânătorilor şi Pescarilor, eveniment organizat de Asociaţia de Vânătoare „Valea Gurghiului”. La Balul Vânătorilor ce s-a desfăşurat duminică, 9 februarie, au luat parte nu doar membrii Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Valea Gurghiului”, ci şi primarii comunelor de pe Valea Gurghiului, dar şi prieteni ai membrilor care au dorit să petreacă la acest eveniment.

 

„Anul trecut a fost un an bun. Sperăm ca şi acesta să fie la fel şi de ce nu, chiar mai bun. În pofida faptului că animalele au migrat foarte mult în zonele cu hrană naturală, asta însemnând că oarecum s-au dus din zona noastră, am reuşit totuşi să avem în zonă destule animale încât să putem să facem ceea ce ne place: să mergem la vânătoare, să îngrijim vânatul şi să fim aproape de natură. Acesta este scopul nostru, de a fi în natură, aproape de natură. Îi avem alături şi pe primarii de pe Valea Gurghiului deoarece avem o relaţie foarte bună de colaborare, pentru că încercăm să conlucrăm şi să evităm pagube la culturi agricole, pagube la oameni” a spus Mircea Todoran, preşedintele AVPS Valea Gurghiului.
Cei prezenţi s-au bucurat, pe lângă muzica bună şi de bucate alese cu specific vânătoresc, dar au şi depănat amintiri şi împărtăşit poveşti vânătoreşti.
„Am venit la această ediţiei pentru a asculta poveşti vânătoreşti pentru că sunt cele mai frumoase şi mai interesante. Ne simţim bine în compania vânătorilor de pe Valea Gurghiului, toţi colegii primari sunt aici aşa că putem să mai schimbăm o vorbă şi mai învăţăm unii de la alţii. Relaţia dintre primăria comunei Solovăstru şi Asociaţia de Vânătoare este una bună. Am apelat la sprijinul vânătorilor pentru evaluarea pagubelor produse de animalele sălbatice, împreună cu cei de la Garda Forestieră.” a declarat Tătar Ilie Chirilă, primarul comunei Solovăstru.
87283592_1834580303338696_7119335071135301632_nPrezent la eveniment a fost şi Gliga Vasile Ghiorghe, fiu al Văii Gurghiului, care este de altfel un pasionat de vânătoare „Având în vedere că sunt implicat în foarte multe activităţi, timpul nu îmi mai permite să merg atât de mult la vânătoare, dar Valea Gurghiului e o vale de suflet pentru mine. Sunt fiu al acestei văi, am copilărit aici şi chiar am fost unul dintre cei care au militat pentru gestionarea fondurilor de vânătoare de către oamenii de pe vale, dar care să dea accesibilitate tuturor vânătorilor de pe Valea Gurghiului să se poată înscrie. Cei care au acceptat organizarea şi disciplina propusă de Mircea Todoran au rămas, cei care nu, nu. Dar majoritatea sunt vânători de pe vale. Asta a fost în mintea mea şi chiar mi-am dorit, ca fiu al Văii Gurghiului, să pot merge să văd terenurile de pe vale, lucru care era inaccesibil pe vremea când era la Romsilva, când erau contracte făcute doar cu străini, care doar ei aveau acces în domeniile silvice. Dar acum ne putem bucura şi noi de frumuseţea Văii Gurghiului împreună cu toţi vânătorii de pe vale, pe cele trei fonduri de vânătoare pe care le gestionează asociaţia” a precizat Vasile Gliga Ghiorghe. 87295979_661171427972378_234970745866813440_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*