Doua femei prinse in flagrant cu materiale pitotehnice

În perioada premergătoare Revelionului, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea comercializării ilegale de articole și materiale pirotehnice.

Ca urmare a misiunilor executate, au fost surprinse două femei, una în municipiul Reghin și una în municipiul Târgu Mureș, care ofereau spre vânzare trecătorilor materiale pirotehnice, fără a avea autorizație de comercializare a acestora.

În ambele cazuri s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a materialelor ilegale, 1615 bucăți la Reghin și 897 bucăți la Târgu Mureș, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit. a), din Legea 126/1995 (republicată), privind regimul materiilor explozive.

Precizăm că efectuarea oricăror operațiuni cu articole pirotehnice de către persoane fizice neautorizate este ilegală și atenționăm asupra pericolului la care se expun cei care cumpără și folosesc aceste materiale periculoase, dar și asupra pericolului la care îi expun pe cei din jur!

Astfel de acțiuni ale jandarmilor vor continua și în perioada următoare în scopul de a preveni și combate deținerea sau comercializarea materialelor pirotehnice de către persoane neautorizate și a limitării pericolelor la care pot fi expuși cetățenii care le folosesc sau cei din jurul acestora.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*