Lucreţia Cadar

Grădiniţă cu Program Prelungit la Deda

În comuna Deda se lucrează intens, s-au realizat diferite proiecte din fonduri europene şi guvernamentale şi s-au făcut investiţii importante în sănătate şi educaţie.

 

„Căminul cultural din Deda, biblioteca şi sala de spectacole sunt modernizate din fonduri europene cu o valoare de 600 de mii de euro. Lucrările  se află în fază terminală, doar dotarea cu scaune pentru sala de spectacole şi a mobilierului pentru sala căminului cultural şi a bibliotecii mai trebuie făcute.
Construcţia Grădiniţei cu Program Prelungit din Deda cu trei grupe de clasă a câte 25 de copii este şi ea în fază terminală, se poate vedea, o construcţie frumoasă, modernă, pentru care am făcut deja solicitare pentru acreditare la Ministerul Învăţământului, astfel că în anul şcolar 2020 – 2021 sperăm să intre în funcţiune. Valoarea lucrărilor la această grădiniţă este de 600 de mii de euro, fonduri de la Guvernul României prin PNDL 2. Suntem în construcţie cu un dispensar medical a cărui fundaţie s-a turnat deja. Valoarea lucrării este de 1.600.000 de lei, dispensar pe care sperăm ca anul viitor să îl putem termina. Vom putea oferi şi aici locuri de muncă pentru că va fi un dispensar medical comunal pentru doi medici de familie, medic stomatolog, laborator dentar şi secţie de radiologie dentară. La mansardă vor fi locuinţe pentru medici” spune primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar.
Sunt lucrări peste tot în comună, de exemplu în Filea s-a terminat de îndiguit pârâul din centrul satului. Se lucrează la un drum de aproximativ o jumătate de kilometru pe Valea Pietrişului, un drum care de peste 50 de ani nu a fost funcţional. „Acolo sunt patru familii care au fost izolate, familii de oameni vârstnici, motiv pentru care am fost nevoiţi să găsim această soluţie de a deschide drumul pentru a le putea facilita intrarea autovehiculelor, a pompierilor, a salvărilor în cazul unor probleme. La Pietriş se acoperă capela spre mulţumirea oamenilor de acolo” a precizat Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda.
Pe viitor, urmează alte proiecte deosebite, printre ele se numără două proiecte depuse pe Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre canalizare la Filea şi asfaltarea ultimelor capete de străzi din comuna Deda, pe o distanţă de 6.5 km.
Tot de învăţământ ţine şi dorinţa administraţiei locale din comuna Deda de a realiza pe viitor o mansardare a Liceului „Vasile Netea”, acest lucru venind în ajutorul copiilor din clasele I – IV, care în acest moment frecventează orele după-masa. Proiectul pentru mansardare a fost deja depus prin POR, administraţia locală sperând să obţină finanţare în acest sens.

Pachete pentru copii de Moş Nicolae

Administraţia locală din comuna Deda a dăruit de Moş Nicolae celor 600 de copii din comună, care frecventează o instituţie de învăţământ, pachete cu dulciuri, suc şi fructe. „Ne-am gândit la ei deoarece sunt în număr mare, atât la grădiniţă, cât şi la şcoala primară, generală şi chiar liceu şi-atunci am considerat că nu putem trece peste această frumoasă sărbătoare pe care copiii o aşteaptă. Pachetele au fost distribuite în cadrul şcolilor tuturor copiilor care frecventează şcolile din Deda. Făcând o bucurie copiilor, noi nu putem decât să avem mulţumirea sufletească a faptului că aceştia primesc din partea noastră un semn de respect” a declarat Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*