Despre iubire pe Valea Mureşului, cu părintele Alexa Visarion

Un număr de 22 de parohii care fac parte din Centrul Cultural Catehetic şi Pastoral „Sf. M. Mc. Pantelimon” al Văii Mureşului Superior s-au unit şi au organizat o seară de neuitat pentru locuitorii din comunele de pe Valea Mureşului.

Protopopiatul Ortodox Român Reghin, Centrul Cultural Catehetic şi Pastoral „Sf. M. Mc. Pantelimon” al Văii Mureşului Superior cu sprijinul primăriilor comunelor de pe Valea Mureşului Superior, au organizat în data de 3 decembrie, la Morăreni, un eveniment cultural de excepţie. Sala unde s-a organizat evenimentul a fost arhiplină, fapt ce demonstrează interesul credincioşilor din această zonă pentru astfel de evenimente.
Invitatul special al evenimentului a fost preotul Alexa Visarion – parohul bisericii cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt şi Sf. Ierarh Nicolae” din cartierul Militari- Bucureşti, care a susţinut conferinţa cu tema „7 cuvinte ale iubirii”.
În cadrul aceluiaşi eveniment, corala bărbătească „Armonia” din Constanţa a susţinut un recital de colinde şi cântece patriotice sub îndrumarea dirijorului Ion Iulian Dumitru.

„Ne bucurăm că astăzi am fost o familie şi bunul Dumnezeu ne-a dăruit această seară, care ne introduce în sărbătorile de Crăciun. Este într-adevăr o lucrare minunată pe care noi, preoţii, împreună cu primăriile şi şcolile, am început-o în urmă cu câţiva ani şi pe care vrem să o ducem mai departe pentru că aşa, împreună, se fac lucruri minunate pentru toată lumea. Dorim să fie de folos tuturor” a precizat preot Sergiu Andone, Parohia Bistra Mureşului.
Printre cei care au dorit să fie părtaşi la acest eveniment s-a numărat şi Maria Precup, primarul municipiului Reghin, care a declarat că „A fost o mângâiere a sufletului de care avem nevoie, fiind postul şi urmând această mare sărbătoare a Naşterii Domnului. A fost cel mai bun medicament, un dar venit de la Dumnezeu şi de la Protopopiatul Ortodox. Faptul că s-a adunat în seara asta atât de multă lume este  o putere cerească, alături de lecţiile pe care le-am primit. Doar prin iubire, putem să fim fericiţi”.

„A fost o seară minunată în postul Crăciunului, în apropierea sărbătorii Naşterii Domnului Nostru Isus. Iată ce pot face oamenii, ce poate face Dumnezeu. Atunci când instituţiile comunelor fac front comun, când se gândesc că pot aduna oamenii în jurul lor, preoţii, primarii au făcut ca această seară să fie una specială, la care să participe foarte multă lume pentru un superb concert şi o conferinţă susţinută de părintele Visarion Alexa, care în cartea sa despre iubire spune lucruri minunate, adevărate. Am cumpărat cartea, pe care am citit-o parţial, iar în această seară am avut ocazia să îl văd în realitate şi să aud lucruri minunate despre iubirea dintre oameni. Religia, biserica nu face altceva decât să propovăduiască iubirea între oameni” a precizat Lucreţia Cadar, primarul comunei Deda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*