1 Decembrie la Reghin

În acest an, pentru a marca Ziua Naţională a României, Primăria Municipiului Reghin a pregătit o serie de manifestări pe parcursul a două zile.

IMG_9546 IMG_9502

Sâmbătă, programul dedicat Zilei Naționale a României a debutat cu premierea celor 107 elevi olimpici reghineni, care au obţinut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare la nivel județean, național și internațional din învățământul preuniversitar la discipline din curricula școlară. Evenimentul a avut loc la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”. „Municipiul Reghin promovează, susține performanța în educație și recunoaște valorile locale, fiind alături de elevii care, prin munca și rezultatele deosebite obținute în anul 2019, duc numele Reghinului pe cele mai înalte culmi. Prin premierea elevilor se răsplătește efortul acestora în realizarea de performanțe deosebite la nivel județean, național și internațional, oferindu-se totodată și o motivație pentru noi performanțe” a declarat Simona Bogdan, reprezentant mass-media al Primăriei municipiului Reghin.

IMG_5 IMG_9336
Având în vedere faptul că în această importantă zi pentru întreaga ţară, numele mari ale muzicii populare erau angrenate în programele marilor oraşe pe data de 1 decembrie, administraţia locală a pregătit şi un spectacol folcloric pe data de 30 noiembrie la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”. „Printre artiștii prezenți s-au numărat Veta Biriș și Răzvan Năstăsescu, dar și tinere talente locale pe care încercăm să le promovăm cu fiecare ocazie, acompaniați de Orchestra „Hora” a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” condusă de prof. Ioan Conțiu. Ziua de sâmbătă a avut în program și inaugurarea iluminatului festiv, încheindu-se cu Hora Unirii, în acordurile fanfarei” a adăugat Simona Bogdan.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Reghinul a primit şi vizita delegațiilor străine din Republica Moldova, Polonia și Ucraina. În acest context, elevilor reghineni li s-a oferit ocazia de a reprezenta municipiul Reghin în fața acestor delegații. “Le-am propus să realizeze expoziții cât mai originale și inedite prin care să ilustreze ce reprezintă pentru ei România și 1 Decembrie, oferind, astfel, oportunitatea de a ne deschide față de ceilalți pentru a ne cunoaște mai bine. Rezultatul a fost un târg expozițional plin de culoare, arome și autentic. Oaspeții noștri au avut ocazia să simtă diversitatea aromelor preparatelor din patrimoniul gastronomic al României, printre care amintim sarmalele și mămăliga, prăjitura cu mere, cornulețele cu magiun, scoruşele, mălaiul, kürtőskalács-ul. Bineînțeles nu au lipsit obiectele tradiționale, portul, cântecele și dansurile populare” a specificat Simona Bogdan.
Ziua de duminică a fost rezervată muzicii ușoare. Pe scena din Piața Petru Maior, în deschidere, au cântat tineri artiști reghineni  precum Andreea Morariu, Maria Grama, Denisa Morariu, Ilinca Farcaș, Oana Andreea Morar, Alexia Aștelian. Seara s-a încheiat cu un minunat concert susţinut de trupa “The Montans”, iar focul de artificii a fost admirat de mulțimea strânsă în Piața Petru Maior și Parcul Central. IMG_0269

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*