Prima ediție a Festivalului de colinde ”Din cer senin, în ieslea din Viflaim”, în parohia Teleac, protopopiatul Reghin

Duminică, 8 decembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IRINEU, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în parohia Teleac a avut loc prima ediție a Festivalului de colinde, intitulat ”Din cer senin, în ieslea din Viflaim”.

Programul zilei a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către pr. paroh Ovidiu Ujică, alături de pr. pensionar Teodor Maier, originar din Teleac. Începând cu ora 12:00 în biserica din localitate, s-a desfășurat Festivalul de colinde. Dintre tinerii care ne-au colindat în acest an, amintim: copiii Școlii Gimnaziale din Teleac, coordonați de doamna învățătoare Dorina Cătărig, apoi Alexia Aștelian, Dalia Fendrihan, Laura Sand, Larisa Cotoi, Andrei Mădălin, d-na preoteasă Diana German Duma, Loredana Pop, Dragoș Bocica, Silviu Nicolici, Raul și Denisa Nicolici, Andrei Ujică, Alexandru Haba și pr.Ovidiu Ujică.

Portul popular a fost din nou scos din lada de zestre, și mulți dintre cei prezenți l-au purtat cu mare cinste. La final, toți colindătorii au primit diplome și icoane cu Nașterea Domnului din partea pr. paroh, iar pentru copiii prezenți în biserică a venit Moș Crăciun cu daruri, prin bunăvoința familiei Cotîrlă, originară din localitatea Habic, ”peste deal” de Teleac.

De asemenea, toți cei prezenți au primit și iconițe cu Nașterea Domnului. La finalul acestei zile binecuvântate, în care prin glasurile colindătorilor am primit cu bucurie vestea venirii în lume a Mântuitorului, nu putem decât să dăm slavă lui Dumnezeu-Tatăl, care ”din cer senin”, L-a trimis pe Dumnezeu- Fiul pe pământ, să se nască în ”ieslea din Viflaim”. Aducem mulțumiri participanților și tuturor celor implicați în buna desfășurare a acestui deosebit eveniment, cu nădejdea că vor urma multe ediții ale acestui Festival.

FB_IMG_1575838790754

Pr. Paroh

                                                                                     Ovidiu Ujică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*