Klaus Iohannis a câştigat detaşat în Reghin

Rezultatele alegerilor prezidenţiale îl arată pe Klaus Iohannis câştigător, acesta obținând încă un mandat de preşedinte al României, la o diferenţă semnificativă faţă de contracandidata sa, Viorica Dăncilă.

Dacă la nivel naţional rezultatele trec de 60% pentru Klaus Iohannis, la nivel judeţean victoria e mult mai clară, Klaus Iohannis câştigând detaşat: 73,60 %, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 26,40 %.
La cele 568 de secţii la nivel judeţean, numărul total al alegătorilor prevăzut în lista electorală permanentă existentă în secțiile de votare a fost de 477,051, prezentându-se la urne  209,382 din care voturi valabil exprimate 203,472. Dintre acestea, 149,761 a primit Klaus Iohannis şi 53,711, Viorica Dăncilă.

Cum a decurs în Reghin?
75450082_1928461910632318_1241571089885167616_o
Din cele 23 de secţii de votare, singura secţie de vot din Reghin unde voturile sunt în favoarea Vioricăi Dăncilă, este secţia nr. 98 din Apalina, aici rezultatele arătând astfel: 215 pentru Klaus Iohannis – 330 pentru Viorica Dăncilă. Rezultatele la nivelul municipiului arată astfel: 76,93% Klaus Iohannis (12.084 voturi) şi 23,07% (3.623 voturi) Viorica Dăncilă.
Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup a votat la secţia de votare nr. 87 de la Clubul Copiilor. „Am votat pentru linişte, pentru pace, pentru eliminarea urii dintre noi şi pentru a crea o atmosferă pe care noi românii ştim să o trăim, pentru că sunt stupefiată de cât de mult ne-am dezbinat şi de lupta începută între români.  Nici nu ştiu ce se poate schimba pentru că am ajuns să îţi fie ruşine să spui că eşti membru PSD. Am făcut atât de multe lucruri bune, dar se spune doar rău despre noi” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin în ziua alegerilor.

Cum a decurs pe comune?

Dacă ar fi să facem o analiză a voturilor din comunele de pe Valea Gurghiului şi Valea Mureşului şi aici Klaus Iohannis s-a clasat pe primul loc, inclusiv în comunele unde sunt la conducere primari PSD. Fac excepţie câteva secţii de votare din comunele Deda şi Fărăgău. Mai precis secţia de votare din Filea o arată pe Viorica Dăncilă în faţa contracandidatului, cu 231 de voturi faţă de 166 cât a primit aici Klaus Iohannis. Tot pe primul loc a ieşit Viorica Dăncilă şi la secţia de votare din Deda, cu 491 de voturi faţă de 451 cât a primit Klaus Iohannis.
În comuna Fărăgău, la secţia de votare din Tonciu, Viorica Dăncilă a câştigat voturile a 246 de alegători, în timp ce aici Klaus Iohannis a primit doar 103 voturi. La o diferenţă foarte mică, doar de un singur vot a câştigat Klaus Iohannis la secţia din Fărăgău, mai precis 158 de voturi faţă de 157 cât a primit Viorica Dăncilă.

Ce spun politicienii?

chirtes„Votul de astăzi este un vot pentru democraţie, un vot pentru o Românie normală, pentru ceea ce vrem să însemne România în Europa şi în lume. Cred că este o datorie a fiecărui cetăţean şi o onoare atunci când mergi la vot, acest drept să nu uităm a fost câştigat cu greu. Este pentru mine un sentiment chiar şi de mândrie că astăzi putem să ajutăm ca România să fie o ţară într-adevăr democratică şi europeană” a declarat senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş.

„Am votat pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, pentru revenirea la o Românie normală, o Românie în care statul să fie în slujba cetăţeanului şi nu invers” a precizat Ervin Molnar, preşedinte PNL Târgu-Mureş.

„Am votat cu speranţa de a fi mai bine pentru toţi românii, indiferent că sunt tineri, vârstnici, muncitori cu studii superioare ori nu, pentru toţi românii atât din ţară cât şi din străinătate. Am mari speranţe că Dumnezeu va lumina minţile românilor şi vor vota pentru mai bine” a declarat Vasile Ghiorghe Gliga, preşedintele PSD Mureş.

„Am votat pentru un preşedinte care să ne reprezinte pe toţi, care să fie mediator care să ne facă cu adevărat să ne simţim într-o Românie normală” a precizat deputatul Horea Soporan.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*