Încep lucrările de modernizare a Canalului Morii din Reghin

O investiţie mult aşteptată de cetăţenii din Reghin este reamenajarea Canalului Morii şi a Pârâului Trandafirilor, aceasta fiind suportată din fondurile proprii ale Administraţiei Naţionale Apele Române. Este vorba despre un proiect în valoare de 26.600.398, 90 de lei.

canalul morii

„Avem în derulare un proiect de apărare a zonei împotriva producerii inundaţiilor în perioadele cu cantităţi însemnate de precipitaţii şi realizarea unui peisaj urban corespunzător al Municipiului Reghin. Lucrările sunt amplasate în albia Canalului Morii şi a afluentului său principal, Pârâul Trandafirilor, în intravilanul municipiului Reghin” spun reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.
Proiectul „Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, judeţul Mureş” este o lucrare importantă şi de interes pentru reghineni, mai ales pentru cei care locuiesc în această zonă, care din pricina mizeriei aruncate în Canalul Morii şi Pârâul Trandafirilor, îndură un miros greu de suportat.
Pentru amenajarea Canalului Morii lucrările sunt dispuse pe o lungime de 3 km, iar pentru amenajarea albiei pe Pârâul Trandafirilor o lungime de 2,7 km.
„Este o investiţie pe care Reghinul o cere de mult timp pentru că suntem stresaţi de miros şi mizeria de pe Canalul Morii şi Pârâul Trandafirilor. Vina o purtăm şi noi, cetăţenii municipiului Reghin, care deversăm şi aruncăm gunoaiele în aceste cursuri de apă, care ar putea fi o sursă de relaxare şi de distracţie pentru noi, gunoaie pe care le-am putea pune la poartă pentru a fi ridicate de operator. Acum avem lucrările de decolmatare. Vedem ce se mai poate face în acest an, iar de la anul vor începe betonările şi lucrările de amploare pe tot cursul acestor ape. Am făcut controale cu Poliţia Locală şi operatorul în aceste zone şi am vorbit cu locuitorii de acolo să îşi rezolve problema cu deversarea. Este o investiţie mare pe care Municipiul Reghin niciodată nu ar fi putut-o face” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.
Se estimează că aceste lucrări vor fi finalizate în luna noiembrie 2020.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*