Festival Naţional de Teatru pentru Elevi desfăşurat la Reghin

Reghinul a găzduit Festivalul Naţional de Teatru „EmDiF” pentru elevii de liceu de la secţia maghiară, eveniment aflat la prima ediţie, fiind organizat de Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”. Festivalul s-a desfăşurat în perioada 7 – 8 noiembrie, unde au participat şapte trupe de teatru din Oradea, Odorheiu Secuiesc, Târgu-Mureş şi Reghin. Joi, 7 noiembrie, a avut loc întâlnirea trupelor participante în cadrul Festivalului, iar vineri, 8 noiembrie, s-a desfăşurat evenimentul propriu-zis.
„Ne dăm interesul ca elevii să se simtă bine la acest Festival şi ne dorim să continuăm şi cu alte ediţii, cu participarea mai multor trupe de teatru. De ce un astfel de festival la Reghin? Întotdeauna am avut un vis de a organiza un astfel de festival, iar acum pot spune că visul mi s-a îndeplinit, un vis care-mi doresc să-l duc mai departe. Eu lucrez cu o echipă de teatru în cadrul Liceului Tehnologic „Lucian Blaga”, „Fantazia”, o trupă înfiinţată în 2007. Foarte mulţi elevi s-au înscris în această trupă, de unde mulţi s-au orientat la facultate de teatru. Este foarte important că elevii care se înscriu în această trupă se simt bine, este o recreere pentru ei. Deşi uneori este greu pentru ei, deoarece repetiţiile le desfăşurăm după terminarea orelor de curs, totuşi ei se simt foarte bine.
Legat de acest festival, trebuie să menţionez faptul că este aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Din juriu au făcut parte actori de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş” a precizat Sukosd Levente, profesor la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”, unul dintre organizatori.
Sponsorizările pentru desfăşurarea Festivalului-Concurs de Teatru vin din două proiecte obţinute de la o fundaţie şi unul de la Primăria Municipiului Reghin, dar şi de la diferite societăţi din Reghin şi zonă. 75474116_2882051118492382_7441002132758593536_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*