CSS Reghin pe podium la naţionalele de lupte libere

În perioada 17 – 20 octombrie s-a desfăşurat la Medgidia, Campionatul Naţional de lupte libere, lupte greco-romane şi lupte feminine la copii şi juniori mici, competiţie la care au participat peste o mie de sportivi. 

Clubul Sportiv Şcolar Reghin a participat cu o delegaţie de şapte sportivi care au avut o comportare foarte bună, întorcându-se acasă cu rezultate deosebite.
Andrei Păcurar a obţinut titlul de campion naţional la categoria 38 kg, Darius Sas a fost medaliat cu bronz la categoria 38 kg, Tamas David medaliat cu bronz la categoria 46 kg. La copii, Darius Horvath a ieşit vice campion naţional la categoria 38 kg, Mario Doczi medaliat cu bronz la categoria 32 kg şi Rareş Bucur medaliat cu bronz la categoria 27 kg.
„Sunt rezultate foarte bune, având în vedere că şase din cei şapte sportivi au fost medaliaţi la acest campionat. M-am aşteptat la patru medalii, dar iată că am adus şase. În spatele acestor rezultate este o muncă imensă şi mari sacrificii. De exemplu, în vacanţă când alţi copii poate merg în excursii, sportivii luptători rămân în sală şi muncesc din greu. De sărbători când alţi copii mănâncă fel de fel de bunătăţi, sportivii luptători se abţin pentru a-şi menţine greutatea şi a obţine medalii la competiţii. Anul acesta, după 35 de ani, CSS Reghin s-a calificat cu doi sportivi la Campionatele Europene şi Campionatele Balcanice, prin lupte 5sportivii Biblia Robert şi Andrei Păcurar. Biblia Robert s-a clasat pe locul III şi a obţinut medalia de bronz la Campionatul Balcanic, asta după ce a slăbit şase kilograme pentru a se încadra în categoria de 52 de kg. A învins favoritul categoriei, un sportiv din Turcia, apoi pe cel din Macedonia. Andrei Păcurar a obţinut locul IV după o accidentare la umărul stâng avută cu sportivul din Turcia. Cine bate un sportiv din Turcia, pot să spun că este un sportiv de valoare. Ca antrenor, îmi doresc o medalie la Campionatele Europene şi de ce nu, şi la cele Mondiale, pentru că sunt copii extraordinari şi muncitori” a declarat Peres Miklos, antrenorul CSS Reghin pentru Ardeal TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*