Buget aprobat pentru „Fulgi de nea” şi „Vin colindătorii”

Peste 7000 de copii de la creşă, grădiniţă, clasele primare, gimnaziale şi liceu, vor primi şi în acest an pachete cu dulciuri oferite de Primăria Municipiului Reghin. Acest lucru face parte din proiectul „Fulgi de nea” un proiect demarat de administraţia locală în urmă cu câţiva ani. Pentru aceste pachete oferite elevilor care frecventează o formă de învăţământ din Reghin, consilierii locali au aprobat suma de 150.000 de lei. Pe lângă aceşti bani, s-au aprobat şi 15.000 de lei pentru evenimentul „Vin colindătorii”, sumă necesară cheltuielilor ocazionate de primirea colindătorilor la sediul Primăriei Municipiului Reghin. „Vin colindătorii este un eveniment cultural, care îşi propune să păstreze vie tradiţia specifică sărbătorilor de iarnă. Ţinând cont de faptul că în anul 2018, un număr de peste 2500 de colindători din Reghin, localităţile lomitrofe şi chiar de peste hotare au trecut pragul Primăriei Municipiului Reghin, în anul 2019 ne aşteptăm ca numărul colindătorilor să crească” se arată în proiectul de hotărâre.
„Am comandat deja produse de bună calitate pentru copii, pe care le vom oferi de Moş Nicolae. Am fost şocată când unii dintre colegi mi-au spus că sunt copii care aruncă pungile cu totul. Nu mi-a venit să cred pentru că eu văd şi simt bucuria copiilor când primesc aceste pacheţele. Poate că sunt şi copii care nu se bucură, poate că sunt suprasaturaţi, dar chiar dacă unul aruncă, 99% se bucură. Fulgi de nea este o obligaţie morală de a-i stimula şi a avea o plăcere de a primi un cadou de Moş Nicolae.
În ceea ce priveşte evenimentul „Vin colindătorii”, trebuie să vă spun că perioada colinzilor este pentru mine cea mai frumoasă perioadă a anului. Se vor face din nou înscrieri pentru a putea concepe un program şi a fi şi noi pregătiţi şi pentru a nu se suprapune grupurile de colindători care vin la primărie” a precizat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*