Academicianul Ovidiu Bojor – 95 de ani sărbătoriţi la Reghin alături de prieteni

La invitaţia conducerii Bibliotecii “Petru Maior” din Reghin şi a conducerii Liceului “Ioan Bojor” din Reghin, academicianul Ovidiu Bojor a făcut o vizită în municipiul nostru în data de 1 noiembrie, chiar în ziua în care a împlinit 95 de ani.

ovidiu bojor 1

Ziua a început cu o vizită la Liceul “Ioan Bojor”, liceu care poartă numele tatălui său, unde academicianul Ovidiu Bojor a fost întâmpinat în curtea instituţiei şcolare de elevi şi profesori. După o discuţie cu elevii, academicianul, însoţit de prieteni, s-a deplasat la sediul Primăriei Municipiului Reghin, unde i-au întâmpinat o sală plină de oameni.

ovidiu bojor 2
A fost o întâlnire amicală, presărată cu amintiri, unde cei prezenţi i-au cântat la mulţi ani şi au ciocnit un pahar de şampanie, iar solista Maria Neag a pregătit pentru Ovidiu Bojor un scurt program artistic.
„Aş vrea să nu uitaţi un lucru: pe măsură ce înaintaţi în viaţă, încet, încet întoarceţi-vă la copilărie, la vârsta cea mai pură, cea mai frumoasă. Cu această copilărie veţi intra în veşnicie. Să iubiţi tot timpul începând de la firul de iarbă, până la Dumnezeu” spune academicianul Ovidiu Bojor.

„Este un eveniment deosebit care onorează municipiul Reghin pentru că acest om minunat, de răsunet internaţional, doreşte să-şi sărbătorească ziua de naştere în Reghin. Gândiţi-vă că vine la vârsta asta din Bucureşti, însoţit de prieteni, de familie, să fie alături de noi. Suntem onoraţi şi recunoscători pentru că este atât de legat de municipiul nostru şi de oamenii din Reghin, ceea ce ne obligă să facem şi noi mici lucruri pentru dânsul, precum ideea de astăzi de a face un muzeu, care să-i poarte numele unde să-i putem admira produsele. Sper să avem ocazia să ne întâlnim mulţi ani de acum înainte pentru că viaţa pe care o duce şi sufletul plin de bucurie şi iubire, lipsit de ură şi de invidie îi dă puterea să trăiască atât de frumos şi să fie un simbol şi exemplu pentru noi” a declarat Maria Precup, primarul Municipiului Reghin.

„Este o zi importantă pentru Municipiul Reghin pentru că unul dintre cei mai iluştri fii ai săi se întoarce astăzi acasă, într-o zi specială pentru domnia sa. Ne bucurăm să îl regăsim tânăr în suflet, că regăsim copilul din el. Împreună cu Biblioteca Municipală „Petru Maior” şi Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” ne-am străduit să organizăm această vizită, invitându-l pe domnul academician să-şi sărbătorească din nou ziua de naştere acasă la domnia sa. Ovidiu Bojor este un izvor viu de înţelepciune pentru noi. L-am însoţit la Liceul „Ioan Bojor”, unde am fost plăcut impresionat în momentul în care domnia sa, cu maturitate, cu înţelepciune le-a vorbit din inimă tuturor, mai ales elevilor cărora le-a dat îndemnuri pentru viaţă. Trăim într-o perioadă în care e nevoie de modele, iar Ovidiu Bojor reprezintă un model demn de urmat pentru societatea românească contemporană. Are o vitalitate deosebită, un tonus deosebit şi cu siguranţă toate acestea rezultă dintr-un stil de viaţă echilibrat, dintr-un mod de a trăi după principii morale şi sănătoase de viaţă. Îi adresăm de pe acum invitaţia ca şi pe viitor să se întoarcă la Reghin pentru a fi cu noi la zile de sărbătoare” a precizat Florin Bengean, directorul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” din Reghin.

Despre Ovidiu Bojor:

Ovidiu Bojor este un fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale. Este deţinător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Preşedinţilor Patronatelor din România şi Diploma de Merit Academic, acordată de preşedintele Academiei Române. Ovidiu Bojor este un renumit farmacist şi deopotrivă fondator al fitoterapiei moderne în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*