Peste 400 de dansatori vor participa la Cupa Mirona

În acest sfârşit de săptămână, Municipiul Reghin va găzdui peste 400 de dansatori, care vor participa la Cupa Mirona, un concurs de referinţă în ceea ce înseamnă dansul sportiv. Competiţia ajunge în acest an la cea de-a XIV-a ediţie şi se va desfăşura sâmbătă, 16 noiembrie, fiind organizată de Clubul de Dans Sportiv “Dansul Viorilor” în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin, Consiliul Judeţean Mureş, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Reclama-siteFRDS_2-BANNER-FINAL

„Ne bucurăm că vom găzdui din nou Cupa Mirona. Este arhicunoscut la nivel naţional faptul că la Reghin se face dans sportiv. Federaţia Română ştie că în fiecare an, toamna, va fi această competiţie la Reghin. Dansul sportiv este dezvoltat şi foarte cunoscut. Sâmbătă va fi un program de dimineaţa până seara, într-o singură zi se vor desfăşura toate categoriile de vârstă. În plus faţă de anii trecuţi, toţi copiii de la şcoala noastră vor avea la ora 13:00 o competiţie. Avem copii la Clubul Dansul Viorilor care sunt campioni naţionali, vicecampioni naţionali şi care participă la competiţii internaţionale. Concurenţii sunt din zona Ardealului pentru că deja la nivel naţional ca să poţi să faci mai multe competiţii în diferite zone, am acceptat la nivel de Federaţie să facem două trei competiţii pe weekend. Şi atunci fiecare merge unde îi este mai aproape, mai ales cei pe care încercăm să-i promovăm, clasele de începători, nu are rost să se deplaseze aşa departe pentru că sunt costuri pentru părinţi. Pentru cei care fac performanţă există Campionat Naţional, Cupa României, Campionat de Clase unde este participare masivă din toată ţara” a declarat Vasile Ghiorghe Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

Cupa Mirona va fi jurizată de peste 20 de arbitri cu experienţă din toată ţara.

Vasile Ghiorghe Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv spune că după atâţia ani de Cupa Mirona „organizarea unui astfel de eveniment nu e dificilă pentru că avem experienţă. Atât de experimentaţi sunt directorii de concurs, preşedinţii de juriu încât nu e nimic greu. Ne cunoaştem între noi, avem bază de selecţie, de a asigura arbitri şi antrenori în toată ţara pentru a face competiţii şi a promova dansul sportiv. Chiar dacă suntem diferite generaţii, am încercat să ţin un echilibru între cei tineri care s-au lăsat de dans şi acum sunt antrenori şi cei care au făcut Federaţia Română de Dans Sportiv” a precizat Vasile Ghiorghe Gliga.

La nivel naţional, săptămâna viitoare se desfăşoară la Timişoara Campionatul Mondial de Tineret. „România pe plan mondial e în topul dansului sportiv” adaugă Vasile Ghiorghe Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv.

InvitatieCM_2019-06-page-003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*