Viitorul… Fără viitor

Sezonul 2019 – 2020 la fotbal feminin a început fără fetele lui Costan pe teren. Din păcate, echipa de fotbal feminin Viitorul Reghin, înfiinţată în anul 2011 este nevoită să-şi oprească activitatea. Decizia de desfiinţare a venit ca urmare a problemelor financiare întâmpinate de conducerea echipei.  Această decizie a fost transmisă şi către FRF. „Fără sprijin financiar nu putem merge mai departe. Nu avem sponsori, nu avem finanţare de la primărie, iar asta nu a făcut decât să ne aducă multe datorii. Indiferent că se dispută acasă ori în deplasare, meciurile aduc cu ele cheltuieli. Să nu mai vorbim de echipament şi logistica necesară desfăşurării antrenamentelor, de o îndemnizaţie oferită fetelor” spune antrenorul, Vasile Costan – preşedintele acs CM Viitorul Reghin.
Echipa de tineret îşi continuă activitatea, se organizează antrenamente şi se va încerca participarea la turnee. Antrenorul Vasile Costan îşi doreşte şi va încerca tot posibilul ca anul viitor să înscrie din nou echipa în campionat.
44284850_2259880097374133_2726968675755098112_n
Istoric
Porniţi în 2011 cu o mare ambiţie de a recruta tinere talente, antrenorii Vasile Costan şi Dorel Pascu au reuşit să se mobilizeze astfel încât tot mai multe fete au început să îndrăgească acest sport, formând prima echipa de fotbal feminin din Reghin care a jucat în Liga I. Lotul echipei a fost format din tinere între 10 – 30 de ani, atât din Reghin cât şi din comunele arondate, însă au ajuns să joace la echipă chiar şi jucătoare de excepţie venite de la echipe din Sibiu, Arad, Bucureşti, Bistriţa, Oradea, Mediaş.

Din păcate fotbalul feminin din România nu reuşeşte să se menţină pe podium şi să iasă din anonimat. Pornit cu mult entuziasm pe parcursul anului, lipsa de susţinere şi-a făcut simţită prezenţa, astfel încât „Viitorul” Reghin are acum un viitor incert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*