Şcoală reabilitată în Ruşii – Munţi

Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială “Dănilă Stupar” din Ruşii-Munţi se pot bucura şi mândri de o şcoală renovată, care acum se află la standarde europene, care poate concura oricând cu o şcoală din mediul urban. O investiţie care este în beneficiul copiilor din Ruşii Munţi, fiind posibilă în urma unui proiect depus la MDRAP.

scoala rusii munti
Lucrările de extindere a şcolii din Ruşii Munţi au ajuns la final

“Este vorba despre un proiect depus prin MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), un proiect de 1.900.000 de lei din care 1.450.000 de lei este finanţat de Ministerul Dezvoltării şi 450.000 prin bugetul local, la care mai adăugăm 100.000 de lei pentru că vrem să asfaltăm întreaga suprafaţă de 2000 de metri pătraţi în curtea şcolii, urmând să punem şi tartan pe terenul de fotbal. Acest proiect a fost demarat în luna decembrie 2018, partea de extindere a fost făcută în primăvara acestui an. Abia apoi a urmat greul, la tot ceea ce înseamnă finisaje interioare, unde a fost un volum foarte mare de lucru pentru că s-a schimbat toată încălzirea centrală, a fost schimbată  reţeaua de electricitate, parchetul. Acum şcoala e ca şi nouă, iar pentru asta mulţumim Ministerului Dezvoltării pentru faptul că ne-au alocat fondurile la timp, dar şi constructorului, astfel încât în 9 septembrie copiii au putut intra în clase. Practic este vorba despre o extindere a clădirii în L, care acum are formă de U. S-au făcut băi separate pentru fete şi pentru băieţi atât la etaj cât şi la parter. La parter avem un cabinet medical unde medicul va veni de câteva ori pe săptămână şi un laborator de informatică la etaj. S-a rezolvat şi partea de încălzire centrală care acum este automatizată. Acum avem o şcoală care este la standarde europene” a declarat primarul comunei Ruşii-Munţi, Chiş Bălan Ilie.
Investiţia este apreciată de conducerea Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. “Pentru mine foarte important lucru este interesul superior al copilului şi mă bucur foarte mult că primarul din Ruşii-Munţi este unul dintre primarii care ştie foarte bine faptul că cea mai mare investiţie într-o comună este şcoala. Mă bucur că prin dorinţă şi implicare a reuşit să aducă atâţia bani la această şcoală gimnazială. E un primar vrednic şi mi-aş dori ca mulţi primari să fie aşa” a subliniat Ioan Macarie, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*