Decoruri din licheni realizate de un reghinean

Dacă sunteţi iubitori de natură, iubiţi plantele şi vă simţiţi confortabil să le aveţi în preajmă, puteţi aduce chiar în locuinţa voastră un colţ de natură. În ultima perioadă, din ce în ce mai multe persoane apelează în decorarea locuinţelor la licheni. Dar ce sunt de fapt lichenii? Sunt plante care nu necesită un sistem de irigare şi care în timp nu îşi vor pierde textura şi culoarea, fiind un bun umidificator de aer.

74216724_482394632364356_4689548411089715200_n

„Folosirea lichenilor în decorarea unei locuinţe, crează legătură între natură şi om, transformă spaţiul într-unul plăcut şi relaxant, într-un loc în care fiecare să îşi găsească liniştea. Beneficiile acestora sunt multiple, dar pe lângă toate acestea oferă un aer natural încăperii” aşa îşi începe povestea, reghineanul Adrian Curticăpean, care a pus pe picioare o afacere la început de drum, bazată pe licheni. Din mâinile acestuia ies cadouri inedite, potrivite pentru orice persoană, dar şi decoruri perfecte ce dau încăperii un aer aparte.
Adrian spune că totul a început când a luat primul contact cu o astfel de lucrare. “Mi s-au părut interesanţi ca şi textură, ca nuanţă. Am văzut o astfel de lucrare, aşa că am încercat să fac şi eu, mi-a ieşit şi mi-a plăcut. Nu m-am gândit de la început că aş putea face o afacere din asta, ci a apărut ca o plăcere, la fel cum o fac şi astăzi. Prima lucrare făcută de mine a fost un tablou realizat din tot felul de resturi adunate din gospodărie, cum ar fi rama şi fundalul de la tablouri vechi, lucrare care a ajuns la o amică, soţia şefului meu. Şi de aici a început Natural Green Design” povesteşte Adrian Curticăpean.
Produsele realizate de Adrian nu au un public ţintă, realizându-le pentru oricine i-o cer, fiind potrivite pentru orice categorie socială. “Se pot face o mulţime de lucruri cu aceşti licheni, cam orice îţi doreşti, atât timp cât nu intră în contact direct cu razele solare sau ale becului. Este o modă într-adevăr, dar nu aş putea să spun care lucrări sunt cele mai cerute. Totuşi cred că spre tablouri se îndreaptă cei mai mulţi clienţi. Fiecare proiect are ceva special, toate sunt complexe şi are ceva nou. În funcţie de nevoi şi cerinţe, clientul vine cu câte o idee, iar eu o „împachetez” să zic aşa, într-un mod frumos. Nu pot să spun că am avut vreun proiect greu realizabil pentru că toate au avut un final. Însă, dacă ar fi să vorbim despre comenzi din punct de vedere geografic, cele mai multe comenzi au venit din judeţul Cluj şi Mureş de la cabinete stomatologice, masaj, birouri” spune Adrian Curticăpean.
Pe lângă decorul cu licheni stabilizaţi, foloseşte şi plante vii la care le ataşează un sistem de irigaţie, fiind mai uşor de întreţinut, clientul trebuie doar să supravegheze. „Folosesc şi muşchi, care au aceleaşi proprietăţi de stabilire a umidităţii din locuinţă. Îşi păstrează textura, culoarea, dar care sunt mai scumpi decât lichenii. Lucrările în care folosesc muşchi, pot spune că sunt lucrări pentru pretenţioşi” adaugă Adrian Curticăpean.
În ceea ce priveşte mulţumirea, Adrian spune că „satisfacţia apare odată ce proiectul ajuns la final mulţumeşte clientul. Asta este cea mai mare satisfacţie”.

Decoraţiunile realizate de Adrian Curticăpean puteţi să le admiraţi accesând pagina de facebook „Natural Green Design”.

51847239_299808484053348_312622685131636736_n

61609600_342882616412601_4547363965432233984_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*