Aniversare între prieteni, acasă la Rafila Moldovan

Duminică, 20 octombrie, a fost sărbătoare mare la Idicel Pădure, acasă la rapsodul popular Rafila Moldovan, care alături de familie şi oaspeţi, a marcat un dublu eveniment. Putem spune că a fost o zi plină de culoare şi voie bună pentru tanti Rafila, o zi cu dublă semnificaţie petrecută între prieteni.

rafila moldovan
În cadrul acestui eveniment a avut loc lansarea celei mai recente cărţi a Rafilei Moldovan „Viaţa în satul meu”, dar totodată manifestarea a fost un bun prilej de a sărbători cei 80 de ani de viaţă ai Rafilei Moldovan într-un cadrul familial, unde cei prezenţi au luat parte la un program din cadrul căruia nu a lipsit muzica şi dansurile populare aduse de interpreţi şi jucăuşi atât din zona Reghinului, cât şi din afara judeţului.
Rapsozi, artişti, prieteni de peste tot au venit să-i fie alături Rafilei Moldovan în această zi specială. „Faptul că astăzi e atât de multă lume înseamnă foarte mult pentru mine, am sentimentul că mi-am găsit fraţi şi surori între poeţi şi meşteri populari” mărturiseşte tanti Rafila.

rafila 2La cei 80 de ani, tanti Rafila Moldovan este un om plin de viaţă şi cu o mare dorinţă de a duce mai departe obiceiurile din străbuni. Tocmai din acest motiv, a ţinut ca în curtea sa, să deschidă un muzeu, ce poartă un titlu sugestiv: „Amintiri din Strămoşi”. Muzeul a fost amenajat cu obiectele pe care tanti Rafila şi familia ei le-au avut pe lângă casă. „Patul l-am adus de la cineva care a vrut să-l ardă. Aşa că le-am expus pe toate în cameră la fel cum aveam eu când eram fată. Acesta e leagănul în care m-a legănat mama şi-apoi la rândul meu copiii, doar că era rupt şi eu l-am recondiţionat. Ţesături sunt tot de la mine, dar şi de la o femeie harnică din sat” spune tanti Rafila. Practic, într-o singură cameră sunt expuse patru, cu tinda unde vin oamenii la colindat, camera de musafiri, zestrea miresei şi bucătăria.
dav
„Ca om, abia apoi ca primar, mă simt onorat să fiu prezent astăzi aici la acest eveniment important. Este o mândrie pentru mine, pentru comuna Brâncoveneşti şi implicit pentru satul Idicel Pădure această doamnă, tanti Rafila, un tezaur viu, o persoană care într-adevăr ne face comuna mai bogată. Oriunde mă duc, oriunde am o discuţie în ţara asta şi nu numai, toată lumea mă întreabă că ce mai face tanti Rafila. Toată lumea o cunoaşte pe această doamnă, care într-adevăr este o „bombă” de valori. O felicit pentru tot ceea ce face, îi doresc multă sănătate având în vedere că ieri a schimbat prefixul. Sunt bucuros că pot să fiu aici” spune primarul comunei Brâncoveneşti Ordog Ferencz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*