Pista de bob de vară deschisa la Borsec

La nici șase luni de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Turismului, Primăria Borsec a reușit finalizarea unui nou proiect important pentru dezvoltarea turismului din localitate: construirea pistei de bob de vară demontabilă. Noua facilitate a fost inaugurată miercuri, 23 octombrie în prezența oficialităților locale, județene și al reprezentanților Ministerului Turismului.

bob2

„Această inaugurare este o bucurie foarte mare pentru comunitatea noastră. Iată, am reușit să predăm astăzi încă o investiție care constituie un pas important în procesul de dezvoltare a stațiunii” – a declarat în cadrul festivității de deschidere Mik József, primarul orașului Borsec. În discursul său festiv, edilul a adăugat faptul că ideea vine din Austria, unde există mai multe facilități asemănătoare. „Ceea ce este foarte important este că prin această realizare se vor putea atrage și mai mulți turiști în stațiune, și putem să prelungim șederea acestora în localitate” – a punctat primarul localității.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a lăudat eforturile depuse în ultimii ani de conducerea primăriei Borsec în dezvoltarea turismului din localitate. „Este o zi specială pentru Borsec și pentru județul Harghita. Această stațiune merită investiții în turism, nu numai datorită renumelui, brandului său, ci și din cauza determinării autorităților locale de a face pașii necesari în acest sens” – a menționat reprezentantul consiliului județean.

La rândul său, deputatul UDMR Bende Sándor a apreciat investițiile din Borsec realizate în ultimul deceniu. „În toată această perioadă, prin consiliul județean, am ajutat foarte mult această localitate. Dar nu uitați, nu poți ajuta pe cineva care nu muncește. Doar pe acela, care are idei și care dorește să  implementeze aceste idei. Cred că aceasta este calea care trebuie urmată în dezvoltarea turismul din județul Harghita.”

Valoarea investiției privind construirea pistei de bob de vară demontabilă se ridică la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita a fost de 400.000 lei. Proiectul a presupus construcția unui sistem de săniuțe de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 860 m și pistă urcare 572 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece.

Facilitatea este deschisă publicului zilnic între orele 14-17, sâmbăta și duminica între orele 12-17. O cursă cu săniuța costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii.

bob4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*