Seniorii din Reghin sunt invitați să devină voluntari pentru copii și să participe la Ziua Porților Deschise

Filantropia Ortodoxă Alba Iulia –Filiala Reghin, organizează Ziua Porților Deschise dedicată seniorilor din comunitate care vor să facă voluntariat și să se implice în activitățile educative ale centrului de zi. Pe parcursul lunii octombrie, mai multe centre sociale de tip școală după școală din județele Alba, Mureș și Sibiu au invitat seniorii să afle cum pot deveni voluntari pentru copii, în cadrul proiectului Generații, desfășurat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Hochland România.

Marti, 29 Octombrie, de la ora 12:00, seniorii interesați să se înscrie ca voluntari sunt așteptați să cunoască activitatea Centrului de zi ”Casa Maria II” din Reghin, să îi întâlnească pe copiii care frecventează centrul și să afle informații despre modalitățile de implicare. Sunt vizate persoanele vârstnice care doresc să își asume un nou rol social, valorificându-și experiența, pasiunea sau talentul pentru un anumit domeniu. Seniorii pot veni cu idei și propuneri de activități educative, vocaționale, practice sau de dezvoltare personală, pe care vor să le organizeze în cadrul centrului, bazându-se pe grantul Generații. Înscrieri la numărul de telefon 0743855155

“Prin încurajarea activităților intergeneraționale dorim ca seniorii să devină bunici, profesori de meditaţii, tutori în cadrul unor activităţi creative sau educative dedicate copiilor sprijiniţi în cadrul centrului. Nu ne puteam imagina un proiect mai frumos care să aducă împreună 2 generații și care să aducă zâmbete mai sincere.” spune Gherman Dimitrie, presedinte.

Proiectul Generații este implementat în cadrul a 5 centre sociale din zona Transilvaniei și își propune să mobilizeze 50 de seniori ca mentori ai copiilor. Este susținută astfel îmbătrânirea activă și implicarea persoanelor de vârsta a treia prin voluntariat, astfel valorizându-le experiența și redându-le sentimentul de utilitate, precum și bucuria de a trăi și de a dărui. Centrele de tip școală după școală beneficiază de un nou tip de resursă în demersul educațional, precum și de noi competențe care le diversifică portofoliul de activități. Nu în ultimul rând, proiectul lansează în comunitățile vizate o nouă perspectivă asupra „bătrâneții”, conferind valoarea cuvenită seniorilor și reconstruind punți de comunicare între generații.

Seniorii au oportunitatea de a propune și a organiza cursuri și ateliere practice în domenii variate, pe durata unui an școlar. Activitățile vizează progresul școlar al copiilor sau dezvoltarea lor vocațională sau personală. Voluntarii seniori pot deveni mentori, profesori, îndrumători, meșteri pentru cursul propus, în funcție de experiența personală și profesională, dar și prieteni ai copiilor care frecventează centrul respectiv.

Despre Centrul de zi ”Casa Maria II” Reghin
Centrul de zi ”Casa Maria II” Reghin al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia-Filiala Reghin este un centru de zi de tip școală după școală, având ca misiune prevenirea abandonului şcolar şi familial. Până în prezent au trecut pragul Asociației peste 180 de copii, iar ajutorul acordat a facilitat urmarea studiilor și ulterior ieșirii din centru, unii urmând studii superioare. În prezent, 30 de copii proveniți din familii în siuatii de risc social frecventează centrul și primesc servicii de asistență socială, precum și sprijin educațional.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României
Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății, propunând soluții practice pentru a crește calitatea vieții persoanlor vârstnice. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro

Despre Hochland
Povestea Hochland a început în 1927, odată cu fondarea companiei și realizarea primului produs la fabrica de brânzeturi Hochland din Lindenberg. În prezent, Hochland este unul dintre cei mai puternici producători de brânzeturi din lume, având 11 unități de producție în Germania, Franța, Spania, Polonia, România, Rusia, Statele Unite ale Americii, un număr de peste 4.000 de angajați și o producție de brânzeturi de aproximativ 300.000 tone anual. În România, Hochland este liderul pieței de brânzeturi, având un portofoliu care include o gamă largă de sortimente, de la brânză topită la cașcaval, creme de brânză, telemea, specialități precum cele din gama Atelier sau Delicii Calde.

VOLUNTARI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*